Digitális adatszolgáltatás az MSZÉSZ Budapesti Régióülésén

Közzétéve: 2019.04.25.

Az országos NTAK roadshow újabb állomása volt az MSZÉSZ Budapesti Régiójának ülése április 16-án. Az előadók sorában az MTÜ szálláshelyekért és vendéglátásért felelős igazgatója tartott prezentációt az új digitális adatszolgáltatási rendszerről.

A turizmus.com beszámolóját Szabó Áron előadásáról az alábbiakban olvashatják:

A régióülés utolsó előadásaként hangzott el a szállodákat talán leginkább foglalkoztató, NTAK-kal kapcsolatos prezentáció Szabó Áron, az MTÜ szálláshelyekért-és vendéglátásért felelős igazgatójának tolmácsolásában.

Az NTAK-ról az MTÜ sokszor és sokhelyütt adott már tájékoztatást az elmúlt időszakban, hiszen a rendszer elkészült és küszöbön áll a bevezetése. A folyamat 2020 januárjára zárul le, addigra körülbelül 44 ezer szálláshely lesz majd a rendszerben az előzetes becslések szerint. A rendszer előnyei ismertek: csökkenti az adminisztrációt, hiszen emberi beavatkozást az adatszolgáltatás nem igényel, dinamikus, naprakész adatokat kínál, egységes lesz és elősegíti a versenyt. Mivel az egyes adatsorokat vizualizálják is, aki ügyesen használja, az üzletmenethez, üzleti döntésekhez is számos hasznos információt és trendet ki tud nyerni belőle.

Szabó Áron
Szabó Áron
Fotó: MSZÉSZ/Kovács Attila

A szállodai PMS-rendszerek szükséges fejlesztései már a célegyenesben tartanak, így a szállodák már július 1-jétől elkezdik az online adatszolgáltatást, őket októberben a panziók, 2020. január 1-jétől pedig az egyéb szálláshelyek, kempingek és üdülőházak követik. A regisztrációs folyamatról elhangzott: egy egyszerű online regisztrációról van szó az ügyfélkapun keresztül, ahol a szolgáltató, a szálláshely és a felhasználók adatait szükséges megadni a megfelelő jogosultságokkal.

Forrás: turizmus.com