ntak logo

Hírek

Júliusi adatok az NTAK-ból: rekordot döntöttünk
2020 júliusában kiemelkedő eredményt ért el a hazai turisztikai ágazat. Bár márciusban úgy tűnt, hogy a világjárvány elmossa az idei szezont, a belföldi promóciók meghozták eredményüket, a magyarok itthon maradtak és hazai szálláshelyeket kerestek fel.
Júniusi adatok: folyamatosan erősödik a szezon
A gyors és összehangolt kormányzati intézkedéseknek köszönhetően májusban elindult a belföldi turisztikai szezon, amely júniusban további erősödést mutatott.
Újraindult a turizmus: naprakész NTAK-számok az első öt hónapról
A gyors és összehangolt kormányzati intézkedéseknek köszönhetően májusban újraindult a 2020-as turisztikai szezon belföldön.
Magánszálláshelye van? Ismerje meg az ingyenes szoftver használatát!
A Magyar Turisztikai Ügynökség az Én Vendégszobám Alkalmazást választó szálláshely-szolgáltatóknak június 15–23. között online oktatást szervez, amelynek keretében lehetőség nyílik az ismeretek bővítésére, elmélyítésére.
Pünkösdi dömping a turizmusban
Míg az idei húsvét soha nem látott mélyrepülést hozott a turizmusban, a Pünkösd exponenciális bővülést.
Ortodox karácsony: számottevően megnövekedett orosz vendégforgalom
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) már egy adott időszakot követően lehetőséget ad a szálláshelyek vendégforgalmának részletes statisztikai vizsgálatára.
A britek adventezni, a görögök karácsonyozni jöttek budapestre 2019-ben
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) 2019-ben kezdte meg működését. A szállodák decemberi adatszolgáltatása alapján már láthatóak az első trendek.
Itt az első NTAK statisztika: 70 ezren szilvesztereztek a szállodákban
December végéig minden típusú szálláshelyet regisztrálni kellett a 2019-ben elindított Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszerébe.
Elindult az egyéb szálláshelyek regisztrációja az NTAK-ban
December 1-jével elindult az egyéb szálláshelyek csatlakozása az NTAK rendszeréhez.
Digitális kihívások és megoldások a Bálnában
Közel 650-en jöttek el – 80 százalékuk szobakiadó – hétfőn a Bálna Rendezvényközpontba, hogy megismerjék az Én Vendégszobám alkalmazást a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által szervezett szakmai napon.
Az Én Vendégszobám alkalmazás a gyakorlatban
A Magyar Turisztikai Ügynökség által rendezett szakmai napon az Én Vendégszobám alkalmazást a gyakorlatban is megismerhették a résztvevők a Bálna Rendezvényközpontban.
Az Én Vendégszobám bemutatja: a digitalizáció Önnél kopogtat
November 25-én Az Én Vendégszobám alkalmazást bemutató ingyenes, de regisztrációhoz kötött rendezvényt tart az MTÜ a Bálna Budapestben
Az MTÜ tájékoztató kisfilmekkel is segíti a szálláshelyek NTAK csatlakozását
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ a magyar turizmus legjelentősebb és legátfogóbb informatikai fejlesztése.
Elindult a panziók regisztrációja az NTAK-ba
Szeptember 1-jével elindult a panziók csatlakozása az NTAK rendszeréhez. A már működő szálláshelyeknek 1 hónap áll rendelkezésre a regisztrációra a https://ntak.hu felületen
Még ezen a héten regisztrálhatnak a szállodák az NTAK-ba
A már működő szállodáknak június 1. és 30. között, most vasárnapig kell regisztrálniuk a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK).
Elindult a szállodák regisztrációja a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba!
A már működő szálláshelyeknek a kötelező adatszolgáltatás megkezdését megelőzően 1 hónap áll rendelkezésre a rendszerbe történő regisztrációra.
Indul az NTAK regisztráció
A tesztidőszakot követően készen áll a szállodák regisztrációjának fogadására az NTAK. A folyamat június 1-jén indul, a hoteleknek 1 hónap áll rendelkezésükre, hogy bejelentkezzenek a rendszerbe.
Hamarosan indul az NTAK tesztüzemmódja
Hamarosan indul a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltatási Központ tesztüzemmódja, és folytatódik az NTAK-roadshow is a szálláshelyek tájékoztatásának céljából.
Digitális adatszolgáltatás az MSZÉSZ Budapesti Régióülésén
Az országos NTAK roadshow újabb állomása volt az MSZÉSZ Budapesti Régiójának ülése április 16-án.
Az NTAK volt a fókuszban az MSZÉSZ Digitális szekcióülésén
Április 8-án, hétfőn tartották meg a Magyar Turisztikai Ügynökség és a magyar szállodaszövetség szervezésében az MSZÉSZ Digitális szekcióülését, melynek fő témája a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ volt.
Elindult az NTAK információs oldala
A Magyar Turisztikai Ügynökség célja, hogy az új digitális adatszolgáltatási rendszer bevezetése gördülékeny és zökkenőmentes legyen
Interjú Guller Zoltánnal a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központról
Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az év elején interjúban számolt be az NTAK részleteiről.
NTAK előadás a szállodaszövetségnek
Szabó Áron, a Magyar Turisztikai Ügynökség szálláshelyekért és vendéglátásért felelős igazgatója az NTAK roadshow keretében tartott előadást az új digitális adatszolgáltatási rendszerről az MSZÉSZ 50. közgyűlésén.
NTAK beszámoló az Utazás Kiállításon
Az Utazás 2019 szakmai konferenciáján változatos témákban hangzottak el előadások, többek között Szabó Áron (MTÜ) számolt be a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltatóról.