Általános információk

Gyártóknak, forgalmazóknak, fejlesztőknek

Az NTAK fejlesztését megelőzően felmérés készült a leggyakrabban használt szálláshelykezelő szoftverekről. Ezzel párhuzamosan zajlott egy minden szálláshelytípusra kiterjedő kutatás is a szolgáltatók digitális érettségéről, szoftverhasználati szokásairól. A felmérések alapján a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a leggyakrabban használt szálláshelykezelő szoftverek szolgáltatóival felvette a kapcsolatot, akikkel közösen alakította ki a rendszerek közötti interfészeket.

Az NTAK-kal kommunikálni képes, az MTÜ által kibocsátott igazolással rendelkező informatikai rendszerek kínálata széles, hiszen a szálláshelyek jelenleg több, mint 30 szoftver közül választhatnak, az elfogadott szoftverek köre pedig folyamatosan bővül. Amennyiben Ön Magyarországon szálláshelykezelő szoftver gyártásával, forgalmazásával vagy támogatói fejlesztésével foglalkozik, és szeretné, ha terméke képes lenne az NTAK felé történő rendszeres adatszolgáltatásra, vegye fel a kapcsolatot a szoftvergyártók számára fenntartott ügyfélszolgálattal.

A jelenleg MTÜ-igazolással rendelkező, NTAK-kompatibilis szoftverek listája ITT található.

Csatlakozás

Hogyan lesz a szálláshelykezelő szoftverem NTAK-kompatibilis?

Az interfész alapú csatlakozás az alábbi lépésekből áll:

  1. Ki kell tölteni a csatlakozási kérdőívet, amely a fejlesztői tesztkörnyezethez való hozzáférés előfeltétele.
  2. A csatlakozási kérdőív feldolgozását követően egy fejlesztői információs csomag részeként eljuttatjuk az igénylő részére az interfész fejlesztői dokumentációját, valamint a tesztkörnyezet elérhetőségeit a hozzáféréshez szükséges adatokkal együtt.
  3. Technikailag sikeres csatlakozást követően az MTÜ egy integrációs tesztet végez el a szálláshelykezelő rendszer fejlesztőivel közösen. Ez egy példa üzenetsor beküldését jelenti a napi zárás és az előfoglalások interfész használatával a tesztkörnyezetben. Sikeres tesztet követően a szálláshelyek az NTAK regisztráció során az igazolással rendelkező szálláshelykezelő rendszert is kiválaszthatják.

 

Letölthető dokumentumok

Csatlakozási kérdőív és fejlesztői dokumentáció

A csatlakozáshoz szükséges kérdőív és a fejlesztői dokumentáció legfrissebb verziója, az aktuálisan érvényes mellékletekkel együtt itt tölthetők le:

 

Connection questionnaire and developer documentation

The questionnaire required for establishing the connection and the developer documentation along with its annexes are available for download below:

Archívum

Korábbi (v7.30) csatlakozási kérdőív és fejlesztői dokumentáció

A csatlakozáshoz szükséges kérdőív és a fejlesztői dokumentáció korábbi verziója mellékletekkel együtt itt tölthetők le: