Általános információk

 

A turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló 2016. évi CLVI. törvény értelmében a 100 millió forint nettó árbevétel felett teljesítő vendéglátó üzletek számára kötelező az NTAK adatszolgáltatás 2023. július 1-től, a 12 millió forint nettó árbevételt meg nem haladó szolgáltatók pedig mentesültek a kötelezettség alól. A 12 millió forintot meghaladó és a 100 millió forintot meg nem haladó, előző lezárt üzleti évi nettó árbevétellel rendelkező vendéglátó üzletek üzemeltetői az eredetinél későbbi időpontban, 2024. január 1-jétől kötelesek az NTAK adatszolgáltatásra.

A jelenleg hatályos jogszabályok alapján minden, Magyarországon működő vendéglátó üzlet üzemeltetőjének – vagyis annak tulajdonosának vagy bérlőjének − regisztrálnia kell vendéglátó üzletét az NTAK-ba.

A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 4. mellékletében meghatározott vendéglátó üzlettípusok azok, ahol a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 2. § 30. pontja szerinti vendéglátás tevékenység folytatható. Az NTAK-ba csak a 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendeletben meghatározott üzlettípus szerint lehet a vendéglátó üzletet regisztrálni.  

A kereskedelmi tevékenységek végzéséről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet alapján az NTAK-regisztrációra köteles vendéglátó üzletek típusai:

 • étterem, TEÁOR’08: 5610 – éttermi, mozgó vendéglátás;
 • büfé, TEÁOR’08: 5610 – éttermi, mozgó vendéglátás;
 • cukrászda, TEÁOR’08: 5610 – éttermi, mozgó vendéglátás;
 • kávézó, alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely, TEÁOR’08: 5630 – italszolgáltatás;
 • italüzlet, bár, TEÁOR’08: 5630 – italszolgáltatás;
 • zenés-táncos szórakozóhely, TEÁOR’08: 5630 – italszolgáltatás;
 • munkahelyi/közétkeztetést végző vendéglátóhely, TEÁOR’08: 5629 – egyéb vendéglátás;
 • gyorsétterem, TEÁOR’08: 5610 – éttermi, mozgó vendéglátás;
 • rendezvényi étkeztetés, TEÁOR’08: 5621 – rendezvényi étkeztetés;
 • alkalmi vendéglátóhely, TEÁOR’08: 5610 – éttermi, mozgó vendéglátás;
 • mozgó vendéglátóhely, TEÁOR’08: 5610 – éttermi, mozgó vendéglátás.

Az NTAK-adatszolgáltatásra kötelezett vendéglátó üzlet az az üzlet, amely nyugtaadási kötelezettségének a pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet alapján online pénztárgép használatára köteles. A rendelet alapján az 56.1 és 56.3 szerinti TEAOR tevékenységekben kötelező az online pénztárgép használata, kivéve a mozgó szolgáltatásnyújtást.

Fentiek alapján az NTAK-adatszolgáltatásra köteles vendéglátó üzletek típusai:

 • étterem, TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás;
 • büfé, TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás;
 • cukrászda, TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás;
 • kávézó, alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhely, TEÁOR’08: 5630 – Italszolgáltatás;
 • italüzlet, bár, TEÁOR’08: 5630 – Italszolgáltatás;
 • zenés-táncos szórakozóhely, TEÁOR’08: 5630 – Italszolgáltatás;
 • gyorsétterem, TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás;
 • alkalmi vendéglátóhely, TEÁOR’08: 5610 – Éttermi, mozgó vendéglátás.

A munkahelyi/közétkeztetés , a rendezvényi étkeztetés, és a mozgó vendéglátóhely besorolással rendelkező üzletek nem szolgáltatnak adatokat.

Az NTAK-ba érkező, deperszonalizált statisztikai adatok alapján pontosan láthatóvá és mérhetővé válik egy-egy adott település, turisztikai térség vagy éppen az egész turisztikai szektor teljesítménye, ágazati megosztásban is. Az NTAK-ban kizárólag turisztikai célú, statisztikai adatgyűjtésről van szó, személyes adatok befogadására a rendszer nem képes. Az NTAK számára a szolgáltató a statisztikai adatokat minden esetben térítésmentesen biztosítja.

 

Vendéglátó üzlet regisztrációja

 

A vendéglátó üzlet üzemeltetője – tehát tulajdonosa vagy bérlője – jogszabály alapján regisztrál az NTAK-ba.

Az NTAK regisztráció 2 lépésből áll:

 • először a központi regisztrációt kell elvégezni,
 • ezt követi az ágazati regisztráció.

A regisztrációt követően a vendéglátó üzlet üzemeltetője a regisztrált vendéglátó üzlet nyilvántartása érdekében létrehozott egyedi nyilvántartási számot kap. Ez az NTAK regisztrációs szám.

Az NTAK regisztrációról a REGISZTRÁCIÓ menüpontban talál részletes tájékoztatást.

 

Árbevétel megadása

A regisztrációs felületen 2023. július 1. után minden szolgáltatónak kötelező rögzíteni az előző lezárt üzleti évre vonatkozó nettó árbevételét. Ennek megadásával a regisztrációt végző személy pontos tájékoztatást kap az adatszolgáltatás megkezdésének határidejéről. Amennyiben a szolgáltató korábban már regisztrált az NTAK-ba, de még nem adta meg a nettó árbevételét a regisztrációs felületen, úgy újra be kell lépnie az NTAK regisztrációs felületére és a „Működési adatok” lépésnél ki kell egészítenie a vendéglátásból származó bevételi adataival a regisztrációt. A regisztráció csak akkor minősül teljesnek, amennyiben minden információt maradéktalanul megad a felhasználó.

Fontos, hogy az árbevételi adatok pontosan kerüljenek rögzítésre, mert egy üzleti évben csak egyszer rögzíthető ez az adat. Kérjük figyelmesen állítsa be a mérlegforduló napját is, amennyiben az nem egyezik meg a naptár év utolsó napjával.

 

Beküldendő adatok

A vendéglátó üzlet üzemeltetője az NTAK-regisztrációt követően, NTAK adatküldésre alkalmas vendéglátó szoftver alkalmazásával, elektronikus formában biztosítja adatszolgáltatásra kötelezett vendéglátó üzletenként az adatszolgáltatás körébe tartozó adatok továbbítását.

A vendéglátó szoftver kétféle üzenettípust küld automatikusan az NTAK-ba: eseményvezérelt adatküldés során a rendelésösszesítők adatait, valamint a napi zárást.

 

Eseményvezérelt adatküldés

Az adott rendelés lezárását követően, az egy asztaltársaság vagy vendég által vásárolt/fogyasztott tételek összessége a rendelésösszesítő.

A rendelésösszesítőkről a vendéglátó szoftver az alábbi, személyes adatokat nem tartalmazó, statisztikai adatokat küldi be:

 • Tárgynap
 • Rendelés kezdete és vége
 • NTAK fő- és alkategória
 • Fizetési információk
 • Rendelt tételek:
  • Megnevezés
  • Bruttó ár
  • Tételszám
  • Mennyiség
  • Mennyiségi egység
  • ÁFA kategória

Ha az adatszolgáltatás, üzemzavar vagy üzemszünet miatt meghiúsul, az adatszolgáltatást az üzemzavar vagy üzemszünet megszűnését követő napon kell teljesíteni.

 

Napi zárással küldött adatok

A regisztrációt követően a vendéglátó szoftver naponta egy alkalommal, a nap lezárását követően automatikusan beküldi a tárgynapra vonatkozóan a napi adatszolgáltatás körébe tartozó, személyes adatot nem tartalmazó adatokat:

 • lezárandó tárgynap;
 • tárgynap besorolása;
 • nyitás és zárás dátuma és időpontja;
 • borravaló összege.

Ha az adatszolgáltatás üzemzavar vagy üzemszünet miatt meghiúsul, az adatszolgáltatást az üzemzavar vagy üzemszünet megszűnését követő napon teljesíteni kell.

Ha a vendéglátó üzlet üzemeltetője a napi adatszolgáltatást az NTAK üzemetetőjének felhívása ellenére, ismételten nem teljesíti, akkor az NTAK üzemeltetője a vendéglátó üzlet üzemeltetőjének hatósági ellenőrzését kezdeményezi az annak felügyeletét ellátó jegyzőnél.

 

 

NTAK fő- és alkategóriák:

 

Főkategória

Alkategória

Étel

reggeli

Étel

szendvics

Étel

előétel

Étel

leves

Étel

főétel

Étel

főétel körettel

Étel

köret, mártások

Étel

kóstolóétel, kóstolófalat

Étel

savanyúság/saláta

Étel

desszert, sütemény, édesség

Étel

péksütemény, pékárú

Étel

snack

Étel

ételcsomag

Étel

egyéb

Helyben készített alkoholmentes ital

víz

Helyben készített alkoholmentes ital

limonádé / szörp / frissen facsart ital

Helyben készített alkoholmentes ital

alkoholmentes koktél, alkoholmentes kevert ital

Helyben készített alkoholmentes ital

tea/forrócsoki és egyéb tejalapú italok

Helyben készített alkoholmentes ital

kávé

Helyben készített alkoholmentes ital

italcsomag (helyben készített, alkoholmentes italokból)

Nem helyben készített alkoholmentes ital

víz

Nem helyben készített alkoholmentes ital

rostos üdítő

Nem helyben készített alkoholmentes ital

szénsavas üdítő

Nem helyben készített alkoholmentes ital

szénsavmentes üdítő

Nem helyben készített alkoholmentes ital

italcsomag (helyben készített, alkoholmentes italokból)

Alkoholos Ital

koktél, kevert ital

Alkoholos Ital

likőr

Alkoholos Ital

párlat

Alkoholos Ital

sör

Alkoholos Ital

bor

Alkoholos Ital

pezsgő

Alkoholos Ital

italcsomag (alkoholos italokból)

Egyéb

egyéb

Egyéb

szervizdíj

Egyéb

borravaló

Egyéb

kiszállítási díj

Egyéb

környezetbarát csomagolás

Egyéb

műanyag csomagolás

Egyéb

kedvezmény

Egyéb

nem vendéglátás

 

 

 

Kategorizálási segédlet

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség célja, hogy minden támogatást megadjon a vendéglátó üzletek üzemeltetőinek az NTAK regisztráció és az adatszolgáltatás folyamata során. Így – a szakmai szervezetekkel egyeztetve – a vendéglátás szektor számára készített kategorizálási segédlet egy olyan JAVASLAT a szolgáltatók számára, amely útmutatóként szolgál a termékeik csoportosításához.

A segédlet a vendéglátó szoftverek értékkészletének feltöltését segíti, hétköznapi, általánosan elfogadott jelentés alapján, ahol egyes fogalmak nem mindig a jogszabályi fogalmakat tükrözik, nem helyettesítik azokat, kizárólag jelen segédlethez készültek.

 

 

  MEGHATÁROZÁS  PÉLDÁK JAVASOLT MENNYISÉGI EGYSÉGEK
ÉTEL A konyha- és cukrásztechnológiai műveletek útján közvetlen fogyasztásra készített élelmiszer, amely melegen vagy lehűtés után fogyasztható, továbbá a közvetlen fogyasztásra előkészített és adagolt, valamint a nyersen fogyasztandó élelmiszer.    
reggeli  Jellemzően a főétkezések közül az első, a nap első szakaszában elfogyasztott hideg vagy meleg ételek. pirítós vajjal/lekvárral/mézzel, tojásételek, virsli, bundás kenyér, joghurt, müzli, zabkása, gofri, palacsinta DARAB
ADAG
KILOGRAMM
szendvics Olyan hideg vagy meleg étel, amelynek alapját jellemzően kenyér vagy más péksütemény jelenti, és többnyire valamilyen húsárú (pl. felvágott), tejtermék (pl. sajt) és/vagy zöldségfélék felhasználásával készül. meleg és hideg szendvics, sonkás szendvics, csirkés ciabatta, pulled pork szendvics, croissant szendvics DARAB
ADAG
előétel A több fogásból álló étkezések elején felszolgált, többnyire a főételeknél kisebb méretű fogások. Lehet hidegen, vagy melegen felszolgált fogás egyaránt. hideg libamáj zsírjában, tatár beefsteak, padlizsánkrém házi kenyérrel, friss lecsó, sajtválogatás, vegyes ízelítő KILOGRAMM
ADAG
leves  Hidegen vagy melegen tálalt folyékony ételféleség.  gulyásleves, húsleves, gyümölcsleves, paradicsomleves, krémlevesek, pho, ramen ADAG
LITER
főétel  Általában az előétel(ek) és/vagy a leves után felszolgált fogás. csirkepörkölt, ropogós csülök, szarvas vadas mártással, rántott csirkecomb, bolognai spagetti, pizza, spenótos lasagne, sült fogasfilé, többszemélyes (húsos/vegetáriánus) tál, Cézár-saláta ADAG
KILOGRAM
főétel körettel  Általában az előétel(ek) és/vagy a leves után felszolgált fogás kiegészítő étellel (körettel). csirkepörkölt galuskával, rántott csirkecomb burgonyapürével, grillezett kecskesajt salátával, többszemélyes húsos/vegetáriánus tál vegyes körettel ADAG
KILOGRAM
köret, mártások  Jellemzően a főétel mellé kínált kiegészítő étel, mártás. rizs, burgonyagombóc, sült krumpli, galuska, barnarizs, köles, tartármártás, helyben készült majonéz, barnamártás, paradicsommártás, hollandimártás ADAG
KILOGRAM
kóstolóétel, kóstolófalat A megszokottnál kisebb méretben felszolgált, hideg vagy meleg fogás, amelynek célja az adott ételféleség bemutatása, megismertetése a vendégek számára, jellemzően rendezvényeken. paradicsomleves (kóstoló), csirkepörkölt galuskával (kóstoló), házi krémes (kóstoló) ADAG
savanyúság, saláta A savanyúság jellemzően sós vagy ecetes lében tartosított zöldség. A saláta jellemzően több alapanyag felhasználásával készült, általában hidegkonyhai étel. A főétel mellé köretként kerülnek felszolgálásra. Uborkasaláta, káposztasaláta, friss saláta zöldfűszeres ecetolaj öntettel, csalamádé, vegyes savanyúság, majonézes és joghurtos saláták, almapaprika. ADAG
KILOGRAM
desszert, sütemény, édesség Az édesség alatt jellemzően valamilyen édes csemegét értünk. A sütemény sütőben vagy kemencében sütött, formázott (például formában készült, formával kiszaggatott vagy darabokra vágott) édes vagy sós tészta. A desszert jellemzően az étkezés befejezéseként fogyasztott édesség, sütemény. madártej, házi krémes, csokoládétorta, pohárdesszertek, fagylalt, sütemény, cukrászdai termékek, egész torták DARAB
KILOGRAMM
ADAG
péksütemény, pékáru  Többnyire lisztalapú tésztából, sütőben vagy kemencében, készített, különféle alakú és nagyságú, kisebb péksütemények. kifli, zsemle, baguette, kenyér, pogácsa, túrós batyu, kakaós csiga, fánk, croissant, töltött leveles és kelt tészták, perec, stangli, péksütemény, teljes kiőrlésű péksürtemény, gluténmentes péksütemény DARAB
KILOGRAMM
snack  Általában a főétkezések között gyorsan elfogyasztható kisebb adag étel, amely a vendéglátóhelyen helyben készül. házi foccacia, zöldség mártogatóssal, sajtválogatás, sonkatál, sült jalapeno paprika ADAG
DARAB
ételcsomag  Több különböző étel csoportosított értékesítése. menü, amely többféle ételből (pl. levesből, főételből és desszertből) áll, all-you-can-eat vendéglátás, rendezvényen értékesített ételcsomag, hidegcsomag, svédasztalos étkeztetés DARAB
ADAG
egyéb  Az előző alkategóriákba be nem sorolható ételek.  marcipánfigura, tortaostya, cukorlap, marcipán rózsa DARAB
KILOGRAMM

 

ALKOHOLOS ITAL Alkoholos italnak nevezünk minden olyan italt, aminek jelentős (általában 1%; fölötti) etanoltartalma van. Ebbe a kategóriába tartoznak az alkohol elvonásával készített alkolholmentes italok is.    
koktél, kevert ital Olyan kevert ital, ami többféle szeszes ital, illetve egy- vagy többféle szezsesital és egyéb, alkoholmentes ital, szirup vagy egyéb ízesítő felhasználásával készül. Mojito, Daiquiri, Margarita, Hugo, shot koktélok, fröccs, dízel koktél, vörösboros kóla LITER
likőr Jellemzően olyan szeszes ital, melyet nagy mennyiségű hozzáadott cukorral édesítenek, és általában különböző élelmiszerekkel vagy aromákkal ízesítenek. krémlikőr, meggylikőr, keserűlikőr, alkohol elvonásával készül alkoholmentes likőr LITER
párlat  A párlat erjesztett növényi anyagok lepárlása és érlelése útján készült jellegzetes aromájú ital.  pálinka, rum, vodka, whisky, gin, alkoholmentes párlatok LITER
sör Olyan szeszes ital, amely jellemzően keményítőt tartalmazó magvak, főleg csíráztatott árpa (maláta) és komló főzetének erjesztésével készül. lager sör, barna sör, félbarna sör, gyümölcsös sör, alkoholmentes sör, dobozos/üveges/csapolt sör LITER
bor  Gyümölcs (szőlő) alkoholos erjesztése útján készülő szeszes ital. Ide tartoznak az erősített, ízesített és likőrborok is. fehérbor, vörösbor, schiller, rosé, madeira, vermut, port, sherry, alkolholmentes bor LITER
pezsgő  Jellemzően szénsavtartalmú bor. száraz pezsgő, félszáraz pezsgő, félédes pezsgő, édes pezsgő, alkoholmentes pezsgő, champagne, tartályerjesztésű pezsgő, klasszikus eljárással készült pezsgő, prosecco, habzóbor, gyöngyözőbor LITER
italcsomag (alkoholos italokból)  Több különböző alkohols italtermék csoportosított értékesítése. all-you-can-drink csomag DARAB
ADAG

 

HELYBEN KÉSZÍTETT, ALKOHOLMENTES ITAL A helyben készített, nem alkoholtartalmú italok körébe olyan italok tartoznak, amelyeket helyben, a vendéglátóegysében állítanak elő, jellemzően gyümölcsből, zöldségből helyben préselt vagy facsart ital, turmix, tea, limonádé, kávé.    
víz  Helyben palackozott, szénsavas vagy szénsavmentes víz, szűrt víz.  szűrt szésavas víz, szűrt szésavmentes víz, helyben készített szódavíz LITER
limonádé, szörp, frissen facsart ital Általában édes, szénsavas vagy szénsavmentes üdítő, amelyet általában gyümölcs vagy zöldség hozzáadásával készítenek. hagyományos limonádé, málnás limonádé, bodzás limonádé, mentás limonádé, málna szörp, szamóca szörp, jaffa szörp, narancslé, almalé, gyömbérlé, grapefruitlé, zöldségturmix, gyümölcsturmix, smoothie LITER
alkoholmentes koktél, alkoholmentes kevert ital Általában gyümölcsitalokból és frissen csavart gyümölcslevekből keverik, adalékanyagként színezékeket és ízkoncentrátumokat tartalmaznak. Alkoholos italt nem tartalmazó frissítő koktélok pl.: Cinderella, Virgin Margarita LITER
tea, forrócsoki és egyéb tejalapú italok Hidegen vagy melegen fogyasztott italok, amelyek forró folyadék (víz, tej) hozzáadásával készülnek. gyümölcstea, zöldtea, feketetea, narancsos forrócsoki, mexikói forrócsoki, fahéjas-rumos forrócsoki, tej, kakaó, roibush, jeges tea ADAG
kávé Jellemzően élénkítő hatású, tejjel keverhető, koffeintartalmú, jellegzetes aromájú és kissé kesernyés ízű italok, amelyeket megpörkölt és megdarált kávészemekből főznek. eszpresszó, latte, capuccino, jeges kávé, melange, tejes kávé, matcha kávé, frappé, japán kávé, orosz kávé, török kávé, ír kávé, koffeinmetes kávéból készült italok, jeges és hideg kávéalapú italok ADAG
italcsomag (helyben készített, alkoholmentes italokból) Több különböző, helyben készített, alkoholmentes italtermék csoportosított értékesítése.   DARAB
ADAG
LITER

 

NEM HELYBEN KÉSZÍTETT ALKOHOLMENTES ITAL A vendgélátó üzletbe előre csomagolt formában érkező italok, amelyeket nem a helyszínen állítanak elő, ott csak szükség esetén kimérik, adagolják.    
víz  Szénsavas vagy szénsavmentes palackozott víz, jellemzően ásványvíz. szénsavas, enyhén savas, szénsavmentes, ízesített, vitaminnal, és/vagy ásványi anyagokkal dúsított LITER
rostos üdítő  Gyümölcs vagy zöldség alkotórészeit tartalmazza, magas rosttartalmú. nem helyben facsart, előre csomagolt, dobozos, üveges vagy hasonló, szűrt vagy szűretlen gyümölcs- és zöldséglevek, őszilé, almalé LITER
szénsavas üdítő Jellemzően olyan vízalapú, ízesített, édesített, alkoholmentes italok, amelyek gyümölcs alapanyagokat, növényi kivonatokat, aroma anyagokat, adalékanyagokat, szén-dioxidot tartalmaznak, és amelyek nem tartoznak az élelmiszerkönyvi előírás hatály alá, illetve a tejtermék italok közé. kóla, narancs ízű szénsavas üdítő, energiaital LITER
szénsavmentes üdítő Készítésükhöz felhasználhatóak mindazok az összetevők, amelyek a szénsavas üdítőitalok készítéséhez, de nem tartalmaznak széndioxidot. jegestea LITER
italcsomag (nem helyben készített alkoholmentes italokból) Több különböző, nem helyben készített, alkolholmentes italtermék csoportosított értékesítése.   DARAB
ADAG
LITER

 

EGYÉB      
egyéb  Egyéb, a fenti fő- és alkategóriákba be nem sorolható, vendéglátóhelyi terméktípusok. éttermi ajándéktárgy, könyv, terembérlet, kistermelői lekvár, szörp, chips, csokoládé, ropi, keksz, magvak, dekoráció, zeneszolgáltatás, toratgyertya, tortára helyezhető tűzijáték, műanyag tortadísz, műsorszolgáltatás, játéklehetőségek, bowling, biliárd, mosdó, ruhatár, terembérlet, eszközbérlet, hangosítás, műsor, sisa (vizipipa) DARAB
KILOGRAMM
szervízdíj A felszolgált ételek és italok kiszolgálásának díját jelenti, jellemzően százalékos formában, amelynek mértékét előre feltünteti a vendéglátó üzlet, megfizetése minden vendégre szervizdíj DARAB
borravaló  A biztosított szolgáltatások előre meghatározott összegén felül önként adott/fizetett pénzösszeg.  borravaló DARAB
kiszállítási díj  Szolgáltatási költség, amelyet a vevő fizet a megvásárolt áruk kiszállításáért.  kiszállítási díj, szállítási díj DARAB
környezetbarát csomagolás Környezettudatos csomagolás, amely törekszik az emberi egészségre és a környezetre gyakorolt káros hatások minimalizálására. lebomló anyagokból készült ételtartók, lebomló papírzacskók, többször használatos, pl. fából készült evőeszközök, papír tortadoboz, lebomló csipkepapír DARAB
műanyag csomagolás  Műanyag tartalmú csomagolás, amely felhasználható más termékek tárolására, szállítására. műanyag tégelyek, flakonok, merev falu csomagolóeszközök, műanyag evőeszközök DARAB
kedvezmény  Az étlapon, itallapon vagy árlistában megállapított mértéktől eltérően, a fogyasztónak adott kedvezmény.  10%; kedvezmény, 1000 forint kedvezmény DARAB
nem vendéglátás A nem vendéglátás kategóriába azon tételek sorolandók, amelyek nem tartoznak a hagyományos vendéglátóhelyi szolgáltatások, illetve az ott elérhető terméktípusok közé. üzemanyag, ajándékutalvány, egyéb szolgáltatás, shopban- üzletben értékesített termékek, kisállatbarát termékek DARAB
LITER
KILOGRAMM
ADAG

 

 

Szoftverek

Vendéglátó szoftverek

A vendéglátó szoftver a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet szerint az adatszolgáltatásra kötelezett vendéglátó üzlet üzemeltetője által kötelezően használt olyan informatikai program, amely az NTAK számára az elvárt adatok továbbítására alkalmas. Az adatszolgáltatásra kizárólag az NTAK-kal kommunikálni képes, az MTÜ által kiállított Igazolással rendelkező vendéglátó szoftverek használhatóak. Az adatszolgáltatás megkezdése előtt a vendéglátó üzlet üzemeltetőjének fel kell készítenie saját vendéglátó szoftverét az NTAK adatszolgáltatásra. Ebben a folyamatban a választott szoftver gyártója, üzemeltetője tud támogatást nyújtani. Az igazolás a szoftver vonatkozásában az igazolás kiállításának napján érvényes követelményeknek való megfelelést igazolja.

Alább található azoknak a vendéglátó szoftvereknek a folyamatosan bővülő listája, amelyek az MTÜ által kiadott, az NTAK/VENDÉGLÁTÁS modul adatszolgáltatásra vonatkozó igazolással rendelkeznek.

Az igazolással rendelkező szoftverekre vonatkozó, feltüntetett információk a szoftvergyártók, forgalmazók visszajelzései alapján kerültek közzétételre, az adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlatnak, azok helyességéért és teljeskörűségéért az MTÜ felelősséget nem vállal.

 

Jelenleg NTAK VENDÉGLÁTÁS adatszolgáltatásra képes szoftverek (a lista folyamatosan bővül)

 
Gyártó vagy forgalmazó neve Szoftver neve és verziószáma Honlap        
Adok-kapok Kft. SprWb PubPos v1.00 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

 nincs

kiszolgálás típusa:

 azonnali, ültetett, elviteles

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely 

ügyfélszolgálat:

ingyenes telefonos; díjköteles telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni;
0-24

Adrenalin Szoftverház Kft. AdreCash Kereskedelmi Rendszer v2022.05.04 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A008, A171, A156, A155, A234, A255, A159, A009

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

azonnali, ültetett, elviteles

ajánlott üzlettípus:

étterem, gyorsétterem, kávézó, büfé, cukrászda, italüzlet bár

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, email, díjköteles helyszíni

Alian-Z Bt. HamiSys Éttermi Rendszer v3.239 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

csak egyszeri vásárlás

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles telefonos képernyőmegosztással, csak munkaidőben 

Appz4 Kft. Bart - A mobilpincér v1.0.3 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

5 eFt alatt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben; ingyenes telefonos; email

Aradvári György ev. Játszóházi Szoftver v0.99.9 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

azonnali

ajánlott üzlettípus:

kávézó; büfé; cukrászda; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

ingyenes telefonos; ingyenes telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni

Bit Soft HU Kft. BITVENTAK v1.01 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

bluetooth-on keresztül; kábelen keresztül; QR-kóddal; adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A207, A221, A258, A275, A236, A234

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben; díjköteles telefonos; email; díjköteles helyszíni;
0-24

Boxi 2002 Bt. Kocsmabox v1.0          

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

van

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

kávézó

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben; ingyenes telefonos

Bythepay Kft. ByThePay v068 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető, QR-kóddal, kábelen keresztül, bluetooth-on keresztül 

pénztárgép típusa:

A255, A253, A245, A240, A241, A234, A195, A180, A178, A171, A160, A159, A156, A155, A136, A134, A091, A085, A014, A008, A006

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, ingyenes telefonos, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, csak munkaidőben 

CARDWARE Kft. Jolla v1.2 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül

pénztárgép típusa:

A006, A008, A009, A010, A159, A160

nettó alapár:

5 eFt alatt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

ingyenes telefonos; ingyenes telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni

CMO24 Hungary Zrt. 1 CMO Kassza v1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető, QR-kóddal, kábelen keresztül, bluetooth-on keresztül 

pénztárgép típusa:

A085, A130, A155, A156, A171, A172, A178, A180, A193, A234, A240, A241, A255, A265, A281

nettó alapár:

5 eFt alatt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, ingyenes telefonos 

Cobalt Solutions Kft. Orderly v1.0.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

bluetooth-on keresztül; kábelen keresztül; QR-kóddal; adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A234, A241, A240, A241, A245, A155, A156, A171, A002, A006, A007, A008, A009, A010, A014, A134, A136, A159, A160

nettó alapár:

5 eFt alatt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve

kiszolgálás típusa:

azonnali; ültetett; elviteles

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

ingyenes telefonos; email;
0-24

Codemakers Kft. c-Order v2.2 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető, QR-kóddal, kábelen keresztül 

pénztárgép típusa:

A282, A295, A156, A155, A171, A172, A180, A182, A240

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos,
0-24 

Com – Passz Kft. Visual Restaurant Éttermi szoftver 7.4 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető, QR-kóddal, kábelen keresztül 

pénztárgép típusa:

A298, A171, A156

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni,
0-24 

Dax-Trade Kft. VirtualRMS 1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

QR-kóddal

pénztárgép típusa:

A241

nettó alapár:

40 eFt felett

ingyenes verzió:

feltételhez kötve

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely

ügyfélszolgálat:

díjköteles telefonos; díjköteles telefonos képernyőmegosztással; díjköteles helyszíni;
0-24

DRÉN & VALNER SZOFTVER Kft. DVCASSA v1.2 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető, kábelen keresztül

pénztárgép típusa:

A097, DVPOS7, Micra Eco Max, Micra Jota

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, díjköteles telefonos képernyőmegosztással, díjköteles telefonos 

Erdős-2002 Kft. WBÜFÉ v2.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető, kábelen keresztül 

pénztárgép típusa:

A234, A255, A156, A171

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos 

Esystem Magyarország Kft. Esystem v1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető, QR-kóddal, kábelen keresztül 

pénztárgép típusa:

Fiscat: A241, A195, A195, A234,Posiflex:  A282, A295,  MICRA:A006 - Micra Mini M, A008 - Micra Jota M, A159 - Micra Jota S, A160 - Micra Mini S, A292 - Micra K10, Sam4's: A155 , A156 ,A171, A172, A155, A156, A281

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos,
0-24 

Euromedia-Szeged Kft. service.Easy v1.0.20 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A014

nettó alapár:

csak egyszeri vásárlás

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

azonnali

ajánlott üzlettípus:

cukrászda, kávézó

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos, csak munkaidőben 

FIT Számítástechnikai Kft. Cégkontrol v3.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül; adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

Micra Jota

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

ingyenes telefonos; ingyenes telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni

Flexbox Flexbox POS v3.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

QR kóddal

pénztárgép típusa:

A168, A180, A191, A234, A085, A130, A178

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve

kiszolgálás típusa:

azonnali, ültetett

ajánlott üzlettípus:

étterem, gyorsétterem, kávézó, büfé, cukrászda, italüzlet bár, alkalmi vendéglátóhely, zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben, ingyenes telefonos, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, email, ingyenes helyszíni, díjköteles helyszíni

FLEXYS Számítástechnikai Rendszerház Kft. Flexys Vendéglátás v13.0 L LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A022

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, díjköteles telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, díjköteles telefonos,
0-24 

Fruitsys Hungary Zrt. Fruitsy v2.0.2.3 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül, adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A234, A245, A241

nettó alapár:

5-15 ezer

ingyenes verzió:

van

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem, gyorsétterem, kávézó, büfé, cukrászda, italüzlet bár, alkalmi vendéglátóhely, zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

ingyenes telefonos, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, email, díjköteles helyszíni, ingyenes helyszíni
0-24 

Gasty Kft. Gasty v1.1 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

QR-kóddal, adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A156

nettó alapár:

5 eFt alatt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem, gyorsétterem, kávézó, büfé, cukrászda, italüzlet bár, alkalmi vendéglátóhely, zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben, ingyenes telefonos, díjköteles telefonos, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, díjköteles telefonos képernyőmegosztással, email, ingyenes helyszíni, díjköteles helyszíni,
0-24 

Gáspár Erik EV. RXoft – Vendéglátó Éttermi Program v22.50 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

csak egyszeri vásárlás 

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

ingyenes helyszíni, email, ingyenes telefonos, ingyenes telefonos képernyőmegosztással,
0-24 

GoOrderz Kft. GoPOS v1 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

bluetooth-on keresztül; kábelen keresztül; adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A234, A255

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

ingyenes telefonos; ingyenes telefonos képernyőmegosztással; email; ingyenes helyszíni
0-24 

GP-SOFT Kft. Royal Chef rendszer v1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A209

nettó alapár:

40 eFt felett

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben; díjköteles telefonos; díjköteles telefonos képernyőmegosztással; díjköteles helyszíni

Grin Zsófia ev. PincérTablet v3.4.1 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

QR-kóddal, kábelen keresztül 

pénztárgép típusa:

A171, A156

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

ingyenes helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos,
0-24 

GSS Group Hungary Kft. Simpra 4 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

QR-kóddal

pénztárgép típusa:

A168

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

azonnali, ültetett

ajánlott üzlettípus:

étterem, gyorsétterem, kávézó, büfé, cukrászda, italüzlet bár, alkalmi vendéglátóhely, zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben, ingyenes telefonos, email, díjköteles helyszíni

GTSG Kft. GM Étterem 43.52 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető, kábelen keresztül 

pénztárgép típusa:

A234, A137, A008, A59, A156

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve 

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, ingyenes helyszíni, email, díjköteles telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, díjköteles telefonos, ingyenes telefonos,
0-24 

GUBSE AG SIHOT.POS v400 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül, adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

ET23002307

nettó alapár:

csak egyszeri vásárlás

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben, díjköteles telefonos, email, díjköteles helyszíni,
0-24 

Happy Gastro Kft. Happy Gastro v2.1.0.2 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető, QR-kóddal, kábelen keresztül, bluetooth-on keresztül, Bluetooth összeköttetés hordozható adóügyi nyomtatóval

pénztárgép típusa:

A085, A155, A156, A307, Sams4s, Micra, Fiscat

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos,
0-24 

Hardbit Kft. Frézer Éttermi Szoftver 1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül, QR-kóddal, adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A008, A159, A085, A234

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

azonnali, ültetett, elviteles

ajánlott üzlettípus:

étterem, gyorsétterem, kávézó, büfé, cukrászda, italüzlet bár, alkalmi vendéglátóhely, zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

ingyenes telefonos, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, email, ingyenes helyszíni, díjköteles helyszíni,
0-24

Hardbit Kft. Frézer Gasztro 1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

QR-kóddal

pénztárgép típusa:

A008, A159, A085, A130

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve

kiszolgálás típusa:

ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem, gyorsétterem, kávézó, büfé, cukrászda, italüzlet bár, alkalmi vendéglátóhely, zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

ingyenes telefonos, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, email, díjköteles helyszíni,
0-24

Hc Pointer Kft. EproffIT LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül, adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A249, A234

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

van

kiszolgálás típusa:

azonnali

ajánlott üzlettípus:

kávézó, büfé

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben, ingyenes telefonos, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, email, díjköteles helyszíni

HG Partner SzámÍtástechnik Feilesztö és Szolqáltató Kft. Restinfo v19.7.10 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A234

nettó alapár:

csak egyszeri vásárlás

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles telefonos képernyőmegosztással, díjköteles telefonos,
0-24 

Horváth Robin ev. IMS v2.0.1          

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

 

nettó alapár:

csak egyszeri vásárlás

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben; díjköteles telefonos; díjköteles telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni

HostWare Kft. HostWare VEN Vendéglátás programcsomag v7.20 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető 

pénztárgép típusa:

A269; A144

nettó alapár:

40 eFt felett

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; kávézó; büfé

ügyfélszolgálat:

email; 0-24

Hotel-Informatika Kft. Cassys Éttermi rendszer v4 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető 

pénztárgép típusa:

A251

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

0-24

Hotelsystem Kft. Gastrosystem3 v3 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető 

pénztárgép típusa:

A234

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem, zenés-táncos, szórakozóhely, alkalmi, vendéglátóhely, büfé, gyorsétterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, ingyenes helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos,
0-24 

Hospitality and Retail_Systems Kft.  HRS Enterprise Hospitality Portal (MICROS 3700 (RES)) v1.6 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül, adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A212, A246

nettó alapár:

40 eFt felett

ingyenes verzió:

feltételhez kötve

kiszolgálás típusa:

azonnali, ültetett

ajánlott üzlettípus:

étterem, gyorsétterem, kávézó, büfé, cukrászda, italüzlet bár, zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

díjköteles telefonos, díjköteles telefonos képernyőmegosztással, email, díjköteles helyszíni,
0-24

Indra Soluciones Tecnologías de la Información, S.L.U Onesait Travel Hospitality POS 3.3 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

 

nettó alapár:

csak egyszeri vásárlás

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

azonnali

ajánlott üzlettípus:

alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, ingyenes telefonos,
0-24 

Indra Soluciones Tecnologías de la Información, S.L.U TMSforHotels 6.3 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül

pénztárgép típusa:

TM-T88V with RJ11 connection

nettó alapár:

csak egyszeri vásárlás

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

azonnali, ültetett

ajánlott üzlettípus:

étterem, gyorsétterem, kávézó, büfé, cukrászda, italüzlet bár, alkalmi vendéglátóhely

ügyfélszolgálat:

0-24, ingyenes telefonos, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, email

Infinx Kft. TAPIT v1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

QR-kóddal

pénztárgép típusa:

A002, A006, A155, A156, A159, A160, A171, A172, A180, A241, A241, A286, A292, A297, A307, A004, A017

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, díjköteles telefonos képernyőmegosztással, díjköteles telefonos, csak munkaidőben 

Integ Rendszerház Kft. Kofa v221118 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető, bluetooth-on keresztül

pénztárgép típusa:

A234, A241, A240, A241, A245, A155, A156, A171, A002, A006, A007, A008, A009, A010, A014, A134, A136, A159, A160

nettó alapár:

5 eFt alatt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, azonnali

ajánlott üzlettípus:

italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos,
0-24 

IntelliCode Kft. IntelliCloud Pub v3.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

azonnali; ültetett; elviteles

ajánlott üzlettípus:

kávézó; büfé; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

ingyenes telefonos; ingyenes telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni; 0-24

IQOM Consulting Services Kft. E-Nyugta v1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

bluetooth-on keresztül; adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A008, A009, A010, A159, A307, A156, A091, A136, A240, A265, A255, A241

nettó alapár:

5 eFt alatt

ingyenes verzió:

van

kiszolgálás típusa:

azonnali; ültetett; elviteles

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben; ingyenes telefonos; ingyenes telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni

I.T.C. Kft. Correct v193.891.480 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül; adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A008, A159, A234

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve

kiszolgálás típusa:

azonnali; ültetett; elviteles

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben; díjköteles telefonos; díjköteles telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni 

Jómagam Bt. Plútó v23.0.0.699  LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül, QR-kóddal, adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A006, A007, A008, A009, A010, A014, A134, A136, A159, A160, A155, A156, A171, A240, A241, A245, A234, A282, A295

nettó alapár:

5 eFt alatt

ingyenes verzió:

van

kiszolgálás típusa:

azonnali, ültetett, elviteles

ajánlott üzlettípus:

étterem, gyorsétterem, kávézó, büfé, cukrászda, italüzlet bár, alkalmi vendéglátóhely, zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben, ingyenes telefonos, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, email, díjköteles helyszíni

JUTA-Soft Számítástechnikai Kft. JUTA-Soft NTAK WEB interface v1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

QR-kóddal, bluetooth-on keresztül 

pénztárgép típusa:

A014, A008, A156, A091

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

azonnali

ajánlott üzlettípus:

alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem 

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, díjköteles telefonos képernyőmegosztással, díjköteles telefonos; csak munkaidőben 

JUTA-Soft Számítástechnikai Kft. 1 JUTA-Soft Raktár v22 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető, QR-kóddal, kábelen keresztül, bluetooth-on keresztül 

pénztárgép típusa:

A008, A014, A156, A118, A155, A171, A180, A241, A240, A159, A234, A091, A136, A192, A271, A010, A307, A006, A002

nettó alapár:

5 eFt alatt

ingyenes verzió:

van

kiszolgálás típusa:

elviteles, azonnali

ajánlott üzlettípus:

alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, díjköteles telefonos képernyőmegosztással, díjköteles telefonos csak munkaidőben 

KAMEX Kereskedelmi Kft. 1 MultiStore v5.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

QR-kóddal, kábelen keresztül

pénztárgép típusa:

A008, A159, A156, A171, A155, A240, A265, A014 v4 és v8-as verzió, A180

nettó alapár:

15e + ÁFA/hó

ingyenes verzió:

van

kiszolgálás típusa:

azonnali, ültetett, elviteles

ajánlott üzlettípus:

étterem, pizzéria, gyorsbüfé, cukrászda, kávézó, borozó, söröző

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, csak munkaidőben 

Kar Balázs ev. BOLT v3.84          

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül, adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A234

nettó alapár:

5 eFt alatt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem, kávézó, büfé, cukrászda, italüzlet bár, alkalmi vendéglátóhely

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben, ingyenes telefonos, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, email, díjköteles helyszíni

Király László György ev. TABTENDER 1.4.21 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

QR-kóddal

pénztárgép típusa:

A180, A245

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben; email

Kis Zoltán EV. LafiSoft vendéglátás adatszolgáltatás V 1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

5 e Ft alatt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

gyorsétterem; büfé; italüzlet bár

ügyfélszolgálat:

díjköteles telefonos képernyőmegosztással

Kovács Krisztián Zsolt ev. SÉTTEREM v1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

csak egyszeri vásárlás

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

email

Kristó Sándor RMANAGER 2 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles azonnali

ajánlott üzlettípus:

gyorsétterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, díjköteles telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos képernyőmegosztással 

Lokomotor Szolgáltató Kft. 1 Cetli App v1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

QR-kóddal, kábelen keresztül, bluetooth-on keresztül

pénztárgép típusa:

A195, A245, A180, A241, A240, A265, A159, A008, A160, A006, A292, A091, A136, A134, A253

nettó alapár:

ingyenes

ingyenes verzió:

van

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, ingyenes helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos,
0-24 

M CITY Kft. CalcSystem v1.2.11.279 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül

pénztárgép típusa:

A156

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, büfé, gyorsétterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, díjköteles telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos képernyőmegosztással,
0-24 

Malinovszky László EV. E-Étterem V22 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül; QR-kóddal; adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A282, A014

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetettm,  azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben; ingyenes telefonos; ingyenes telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni

Manage Software Studio Kft. GastroByte v.1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

5 eFt alatt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos, csak munkaidőben

Maistro Kft. Maistro Vendéglátás v1.3.65.1 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A230

nettó alapár:

15 - 40 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

ültetett

ajánlott üzlettípus:

étterem; kávézó; büfé; italüzlet bár

ügyfélszolgálat:

ingyenes telefonos; ingyenes telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni;
0-24

Melan Projekt Kft. Okosétel v0.81 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A234

nettó alapár:

5 - 15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

0-24 

Mester János  Polár Vendéglátó Rendszer v1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

bluetooth-on keresztül, kábelen keresztül

pénztárgép típusa:

A008, A009, A010, A155, A156, A159, A171, A178, A180

nettó alapár:

csak egyszeri vásárlás

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem, gyorsétterem, kávézó, büfé, cukrászda, italüzlet bár, alkalmi vendéglátóhely, zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

ingyenes telefonos, díjköteles telefonos képernyőmegosztással, email, díjköteles helyszíni

MID-Comp Kft.  PINCÉR v20170093 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

csak egyszeri vásárlás

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár

ügyfélszolgálat:

ingyenes telefonos; ingyenes telefonos képernyőmegosztással; email

Ne pazarolj Kft.  Nepashop v1.0.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül

pénztárgép típusa:

A014

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

azonnali

ajánlott üzlettípus:

kávézó; büfé; cukrászda

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben; email

NinjaFix Kft. GymBase v1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül; adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

Fiscat: MAX80, TP808

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

azonnali

ajánlott üzlettípus:

büfé; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben; ingyenes telefonos; ingyenes telefonos képernyőmegosztással; email; ingyenes helyszíni; díjköteles helyszíni

NovoHost Éttermi Rendszerek Kft.  NovoHost-TS V3 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A115

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, díjköteles telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos,
0-24

NPA Szoftver Kft. Servitor Éttermi Szoftver v2.22 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem, gyorsétterem, kávézó, büfé, cukrászda, italüzlet bár, alkalmi vendéglátóhely, zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben, ingyenes telefonos, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, email, díjköteles helyszíni

OdooTech Zrt. OdooPos v17.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A234

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve

kiszolgálás típusa:

ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben; díjköteles telefonos; díjköteles telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni

Online Software and Innovation Bt. neuwebDESK - Online Kereskedelmi, LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

10-40 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve 

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

ingyenes helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos,
0-24 

PANNON SET Kft.. PS RMS v1.01 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

email, ingyenes telefonos csak munkaidőben 

Parola Kft. paROI v2022.2 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető 

pénztárgép típusa:

A282, A295

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

cukrászda

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni,email, díjköteles telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, díjköteles telefonos, ingyenes telefonos,
0-24 

Pénztárgépnagyker.hu Kft. 1 Smart-Cash v3  LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető, QR-kóddal, kábelen keresztül, bluetooth-on keresztül 

pénztárgép típusa:

A015, A016, A085, A130, A156, A155, A171, A178, A180, A191, A193, A195, A240, A241, A245, A265

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

van

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem, zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, büfé, gyorsétterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, ingyenes helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos ,csak munkaidőben 

Pittmann György VTKR v3.01          

pénztárgép összeköttetés:

QR-kóddal

pénztárgép típusa:

NR-300

nettó alapár:

csak egyszeri vásárlás

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

cukrászda, büfé, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, díjköteles telefonos képernyőmegosztással, csak munkaidőben 

Pink POS Kft. Pink POS v1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

bluetooth-on keresztül; kábelen keresztül; adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A234, A245, A241

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

van

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

díjköteles telefonos; díjköteles telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni;
0-24

Primestore Kft. Placcon Éttermi rendszer v4.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető, QR-kóddal, kábelen keresztül, bluetooth-on keresztül 

pénztárgép típusa:

A236, A303, A155, A156, A171, A180, A195, A241, A245, A240, A265

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos, szórakozóhely, alkalmi, vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos,
0-24 

Pupicake Kft. PupiCake_cukrászdai_rendszer_V22.03 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül; adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A014, A085, A178, A240, A255

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

kávézó; cukrászda

ügyfélszolgálat:

ingyenes telefonos; ingyenes telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni;
0-24

Pro-Team 2003 Kft. Éttermi rendszer v2.2 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett

ajánlott üzlettípus:

étterem, kávézó, büfé, alkalmi vendéglátóhely

ügyfélszolgálat:

ingyenes telefonos képernyőmegosztással, email, díjköteles helyszíni

PSC CEE Kft. SmartPortal V4.0.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A248

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, azonnali

ajánlott üzlettípus:

kávézó; büfé; cukrászda

ügyfélszolgálat:

ingyenes telefonos; email

r3server.com  Kft. R3SERVER-R MultiSolution v5.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül

pénztárgép típusa:

 

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, ingyenes helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos,
0-24 

Rakentép Kft  Smart Étlap v1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

 

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos, csak munkaidőben 

Rhino Computer Kft.  Csapos v1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül

pénztárgép típusa:

A156, A014, A008, A241

nettó alapár:

csak egyszeri vásárlás

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

azonnali, ültetett

ajánlott üzlettípus:

étterem, kávézó, büfé, cukrászda, italüzlet bár

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben, díjköteles telefonos, díjköteles telefonos képernyőmegosztással

Rillgo Hungary Kft. Rillgo RG.NTAK.230504.1 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető, kábelen keresztül 

pénztárgép típusa:

FisCat

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos, csak munkaidőben 

RiskCont Bt.  1 ER-MIS v1.4 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

bluetooth-on keresztül; QR-kóddal

pénztárgép típusa:

A005

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben; díjköteles telefonos; díjköteles telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni;
0-24 

RonoSoft Informatikai Bt. Eszes ERP Rendszer v1340 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül, adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A234

nettó alapár:

15-40 EFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

azonnali, elviteles

ajánlott üzlettípus:

étterem, kávézó, büfé, cukrászda, italüzlet bár

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben, díjköteles telefonos, díjköteles telefonos képernyőmegosztással

Sisák Zoltán ev. Fork Éttermi Program v2.0.1 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos 

SÓLYOMSOFT Szoftverfejlesztő Kft. WPBackOffice v1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A141, A214, A215, A236

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

azonnali; elviteles

ajánlott üzlettípus:

gyorsétterem; büfé; italüzlet; bár

ügyfélszolgálat:

díjköteles telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni;
0-24

StajerFood Kft. StajerFood App v2022.04 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető, QR-kóddal, kábelen keresztül, bluetooth-on keresztül 

pénztárgép típusa:

A001, A002, A003, A006, A007, A008, A009, A010, A014, A085, A091, A130, A134, A136, A155, A156, A159, A160, A171, A178, A180, A191, A192, A193, A195, A240, A241, A245, A253, A265, A271, A286, A292

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve 

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem, zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi, vendéglátóhely, büfé, gyorsétterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos, csak munkaidőben 

Szirmai László ev. shop.szir.io v22103.1719 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A255

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve 

kiszolgálás típusa:

elviteles,  azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

díjköteles telefonos; díjköteles telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni
0-24

STAND-MÁGUS Kft StandMágus Vendéglátó Szoftver v454 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

bluetooth-on keresztül, kábelen keresztül, QR-kóddal, adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A156, A171, A006, A008, A159, A160, A307, A241, A245, A234, A240, A265, A014

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve 

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem, gyorsétterem, kávézó, büfé, cukrászda, italüzlet bár, alkalmi vendéglátóhely, zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

ingyenes telefonos, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, email, díjköteles helyszíni,
0-24

Tex and Co Network Kft.  MealPlanner v11.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül

pénztárgép típusa:

A001

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

van

kiszolgálás típusa:

azonnali

ajánlott üzlettípus:

gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; alkalmi vendéglátóhely

ügyfélszolgálat:

ingyenes telefonos; ingyenes telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni;
0-24

Timeless Solutions Kft. WAITLESS v1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs 

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

 ingyenes telefonos; díjköteles telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni; 0-24

Torchio Kft.  EatWithMe v2.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető, QR-kóddal, kábelen keresztül, bluetooth-on keresztül 

pénztárgép típusa:

A191, A195, A245, A180,A241, A240, A265, A085, A178, A193, A014, A155, A156, A171, A008, A006,  A009,  A010, A003, A007, A053

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, ingyenes telefonos, ingyenes telefonos képernyőmegosztással 

Triversum Kft. aMetszet v3.0.1 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs 

pénztárgép típusa:

nincs

 

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben; ingyenes telefonos képernyőmegosztással; email

UCS RKeepeR Rendszerház Kft. r_keeper v7 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető, QR-kóddal, kábelen keresztül 

pénztárgép típusa:

A155, A156, A168, A180, A191, A234, A240, A255, A282

 

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, ingyenes helyszíni, email, díjköteles telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, díjköteles telefonos, ingyenes telefonos,
0-24 

Using kft. 1 Vendeglato v1.02 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül

pénztárgép típusa:

 

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

van

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos csak munkaidőben

V&T Global Szolgáltató Kft. Orsys Éttermi Szoftver v1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető, QR-kóddal, kábelen keresztül, bluetooth-on keresztül 

pénztárgép típusa:

A240, A265, A241, A192, A008

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

ingyenes helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos, csak munkaidőben 

VENDEL Magyarország Kft. VENDEL POS v22.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető, QR-kóddal, kábelen keresztül

pénztárgép típusa:

A008, A009, A159, A180, A234, A240, A241, A265

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve 

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali 

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles helyszíni, email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos csak munkaidőben,
0-24

VisualNetwork Kft. Visualgarcon v3.1 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

kábelen keresztül

pénztárgép típusa:

A008

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

ültetett

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, étterem

ügyfélszolgálat:

email, díjköteles telefonos,
0-24 

VLSI Technologies Értékesítő és Szolgáltató Kft. OrderManager v1.11.2 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali 

ajánlott üzlettípus:

italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem 

ügyfélszolgálat:

email, díjköteles telefonos képernyőmegosztással, díjköteles telefonos csak munkaidőben

Webstyles Network Kft. Cinema Manager v2.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

azonnali

ajánlott üzlettípus:

büfé

ügyfélszolgálat:

díjköteles telefonos
0-24

Wellness Gate Hungary Kft. WELLNESS GATE v2023.3.14.3418 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

QR-kóddal; adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A241, A234

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve

kiszolgálás típusa:

azonnali

ajánlott üzlettípus:

kávézó; büfé

ügyfélszolgálat:

ingyenes telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni

xFORCE IT Systems Kft. xFORCE Étterem szoftver v1.0.2 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs 

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

díjköteles telefonos; díjköteles telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni;
0-24

XOFT Kft. Garcon GO v1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval, kiegészíthető QR-kóddal 

pénztárgép típusa:

A155, A240, A180

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

zenés-táncos szórakozóhely, alkalmi vendéglátóhely, italüzlet, bár, cukrászda, büfé, kávézó, gyorsétterem, étterem

ügyfélszolgálat:

email, ingyenes telefonos képernyőmegosztással, ingyenes telefonos csak munkaidőben,
0-24

X-Profit.hu Kft X-Profit VIR v2023/12 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

15-40 eFt

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

ültetett

ajánlott üzlettípus:

étterem

ügyfélszolgálat:

díjköteles telefonos; email; díjköteles helyszíni;
0-24

YAMI Számítástechnikai Kft. CafeSzoft Ntak v1.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

 

pénztárgép típusa:

 

nettó alapár:

csak egyszeri vásárlás

ingyenes verzió:

 

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; kávézó; büfé; cukrászda; italüzlet bár; alkalmi vendéglátóhely; zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben; díjköteles telefonos; díjköteles telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni;
0-24

Zalaszám Informatikai Kft. OrganW v1.0.0 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

nincs

nettó alapár:

5-15 eFt

ingyenes verzió:

feltételhez kötve

kiszolgálás típusa:

elviteles, azonnali

ajánlott üzlettípus:

gyorsétterem, büfé, alkalmi vendéglátóhely, zenés-táncos szórakozóhely

ügyfélszolgálat:

csak munkaidőben, díjköteles telefonos, díjköteles telefonos képernyőmegosztással, email

Zebrasoft Kft. ZebraSys v3.11 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

adóügyi nyomtatóval kiegészíthető

pénztárgép típusa:

A036

nettó alapár:

csak egyszeri vásárlás

ingyenes verzió:

nincs

kiszolgálás típusa:

elviteles, ültetett, azonnali

ajánlott üzlettípus:

kávézó; büfé; cukrászda; alkalmi vendéglátóhely

ügyfélszolgálat:

díjköteles telefonos képernyőmegosztással; email; díjköteles helyszíni

AdmiNetwork Kft. LS Central on Microsoft Dynamics 365 Business Central v16.3 LINK        
Aka-Desszert Kft. CDeskSys v1.0 LINK        
Anteus Kft Anteus TicketControl - NTAK vendéglátás 1.0 LINK        
Aquaticum Debrecen Kft. SysSPA v1.81.0          
AtTheCall Kft. Don Pepe Rendeléstámogató v2.1 LINK        
AtTheCall Kft. ITOS v1.14 LINK        
Balázs-Fa 2001 Kft. MealMover 1.2.8 LINK        
Banktech Safe Kft. HioPOS Cloud v6 LINK        
BarSoft Holding Zrt. BarSoft v1.0 LINK        
BBOX Solutions Kft. ADELE 3 v1.0 LINK        
Bodnár Tibor Gáspár ev. Totál futár v1.0          
Business Maketing Improvement BV FAST v6.23.7.31 LINK        
Byte Rider Bt. ByteRiderNTAKClient v1.0 LINK        
Civissoft Kft. CivisCloud 3.1 LINK        
Com – Passz Kft. Gusto 2023 LINK        
CSIHA Kft. HERMES v108.30.100.0 LINK        
Datapac Pannónia Kft. Posybe2 LINK        
DBI Szoftver Kft. 2 Menüfutár 1.0 LINK        
Diavox Kft. diavox-RMS 1.0 LINK        
Geleta Cukrász Kft. GELETA NTAK v1.0 LINK        
Gesserit Kft. Rendeljitt 1.0 LINK        
GMS Hutter GmbH & Co GMS Hotel Felix v398 LINK        
Gubse Ag Sihot.pos v4000 LINK        
Grand Corporation Kft. GC WEB-NTAK v1.04 LINK        
HC-Pointer Kft. ProffIT-RMS v5.23.12.20 LINK        
Hospitality and Retail_Systems Kft.  HRS Enterprise Hospitality Portal (MICROS SYMPHONY) v1.6 LINK        
Innovair Codes Kft. ONEMINORDER Éttermi rendszer v10.0 LINK        
Insiron Informatika Kft. UPDATE MARKET v1.4.2305          
KNZ Soft Kft. Számlázó és készletnyílvántartó rendszer v1.0.1 LINK        
Konstruktor Online Kft. NEXT v2.0.0 LINK        
Laurel Kft. Laurel VMW 1.0 LINK        
LogBord 2010 Kft. E-ERP 1.0 LINK        
M5soft Kft. M5soft Ügyviteli Rendszer v1.0 LINK        
MarronePower Kft. QuickSell v1.14 LINK        
MOLSoft Bt. CashAndFood v1.0.0.0          
Multi Informatikai Kft. Visual Apolló Rendszer v2023.1 LINK        
Müller Edina ev. MyRestMS v5.0 LINK        
Nagy János ev. RE-ON v1.0 LINK        
OkeOke App Kft.  miniPos v1.0 LINK        
Parallel-Process Bt. E-PIZZA 2023 v12.4          
PcPincér Bt. TermiPRO – az étTermiPROgram v20230423 LINK        
PmCode Kft. NextStep v2.24.5 LINK        
POSTECHNIKA Kft. EnterPrice v4.0 LINK        
Pozsonyi Pagony Kft. BOOQ v1.0          
PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. PwC NTAK Tool v1.0 LINK        
PROSYS Kft. Perfetto v2.4 LINK        
Quadro Byte zrt.  QB-értékesítés v2022.0.0.5  LINK        
QueSoft Kft. QueSoft Dispatcher v1.0 LINK        
Qriosum Kft. Qrosum v1.1.3. LINK        
Resold Kft. Bario v2.0 LINK        
Simon Gábor ev. Vendéglátó Irányító Rendszer v11.0.0 LINK        
SimpSec Kft. SimpRest v1.0 LINK        
Skylon Enterprise Kft. SKYLON ERP v3.2 LINK        
SolSoft Kft.  Loquu SmartServe v9.116 LINK        
Specific Software Development Kft. Sap Business One Kedvenc Kassza RMS 1.0 LINK        
Sport Mate Club Kft. Sport Mate RMS v1.0 LINK        
SRS Informatika Kft.    SRS Base 3.0  LINK        
STEGA SYSTEM Kft.  STELLA Vendéglátási Rendszer v3.30 LINK        
Supra-Real Kft. Étterem v3.166 LINK        
Szeli Zsolt EV.  Redlink  v1.0 LINK        
Szintézis Informatikai Zrt. CRONIS v2.1.01 LINK        
TENZOR-SOFT Informatikai Bt. fRisto Éttermi Rendszer v3.2 LINK        
Think Different Kft. e-restaurant.hu v3.0.0 LINK        
Tixa Hungary Kft. TixaPay 1.0 LINK        
ToolSite Kft. cassaPoint v1.3.79 LINK        
Triklon-IT Kft. Webcallidus v2.0 LINK        
TynSyn Kft. Tyndall v1.5 LINK        
VH COM Kft. VH-NTAK v1.0.0 LINK        
Welldata Kft. Foodbird v1.3 LINK        
XYZ OpThink Group Kft. Blundee v4.04 LINK        
Zsikó Csaba ev. Gasztrokomp v3.36 LINK        
ZoRaLL.OrG Kft. SémApp Éttermi rendszer v2.0 LINK        

 


1 A szoftvernek van ingyenes verziója, amellyel teljesíthető az NTAK adatszolgáltatás.
2 A szoftver nem kezel helyben fogyasztást, így csak 27%-os ÁFÁ-val dolgozik a rendszer.


 

 

Jelenleg NTAK VENDÉGLÁTÁS adatszolgáltatásra képes rendelésben közreműködő platformok:

Gyártó vagy forgalmazó neve Szoftver neve és verziószáma Honlap
Hajcsák Gergely ev. Telepocak v4 LINK        

pénztárgép összeköttetés:

nincs

pénztárgép típusa:

 

nettó alapár:

ingyenes

ingyenes verzió:

feltételhez kötve

kiszolgálás típusa:

elviteles

ajánlott üzlettípus:

étterem; gyorsétterem; büfé; cukrászda

ügyfélszolgálat:

email;
0-24 

 

 

NTAK VENDÉGLÁTÁS adatszolgáltatáshoz csatlakozó szoftverek

Gyártó vagy forgalmazó neve Szoftver neve és verziószáma Honlap
Baksi-Kóti Renáta ev. ElmenyGo v0.0.1 LINK
Codelit 40 Production Management Zrt. OrderEDD 1.0 LINK
Crafty Bars Kft. Rapid Bar v5.0.0 LINK
DBI Szoftver Kft. Menüfutár v1.0 LINK
Debug Entity Kft. KoNTAKt Rest System 2.0 LINK
Eredits Dániel Norbert ev. DineMate 2.0 LINK
FUTUREWEB Kft. FUTUREPIZZA LINK
GoOrderz Kft. GoPOS v1 LINK
Happy Gastro Kft. HappyPOS 2.1.2 LINK
K3Net Kft. Pincér Tablet v3.96 LINK
Leichter Irodatechnika Kft. L-sending v1.0 LINK
Mobisol Magyarország Kft. Blue Monkey POS 3.0 LINK
Németh Ádám ev. Loyverse v2.56 LINK
Niftyfy OÜ NiftyPass v0.1.0 LINK
NinjaFix kft. GymBase 1.0 LINK
RIMEXIS Kft. Frankobox_v1.0.2 LINK
Salt Pay Hungary Kft. Storyous_2311 LINK
Spar Magyarország Kft. Image 1.0 LINK

 

Ingyenes szoftver

Az MTÜ a vendéglátó üzletek üzemeltetői számára ingyenes vendéglátó szoftvert biztosít, amelyen keresztül minden szükséges adminisztrációs teendő, és a napi NTAK-adatszolgáltatás is könnyen és gyorsan teljesíthető.

Az ingyenes szoftverrel kapcsolatos információk az info.vendegem.hu/vendeglatas oldalon találhatóak meg. Kérjük, mielőbb regisztráljon az NTAK-ba és kísérje figyelemmel honlapunkat!

Ellenőrzés

 

A vendéglátó üzlet NTAK-regisztrációját, valamint a rendszeres és megfelelő adatszolgáltatást az NTAK felé kereskedelmi hatósági jogkörében eljárva, a vendéglátó üzlet címe szerint területileg illetékes jegyző ellenőrzi.

A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet alapján a nyilvántartásba vett vendéglátó üzlet NTAK-adatszolgáltatási tevékenységét évente legalább egy alkalommal, hatósági ellenőrzés keretében ellenőrzi. A jegyző értesíti az NTAK üzemeltetőjét azon vendéglátó üzletekről, amelyeknek alkalmaznia kell vendéglátó szoftvert, de azzal nem rendelkeznek, vagy a hatósági ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy az NTAK-ba nem regisztráltak, vagy a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló törvény végrehajtásáról szóló 235/2019. (X. 15.) Korm. rendeletben előírt adatszolgáltatási kötelezettségüket nem vagy nem megfelelően teljesítették.

Gyakori kérdések

  Igen, az NTAK regisztrációt minden esetben el kell végezni, ha az adott vendéglátó tevékenységet az önkormányzat nyilvántartásba vette, függetlenül attól, hogy az adott tevékenységet fő vagy melléktevékenységként végzi a szolgáltató.
  A 210/2009. (IX. 29.) kormányrendelet értelmében a vendéglátó tevékenység megkezdésének szándékát a tevékenység helye szerinti települési önkormányzat jegyzőjénél (Budapesten a kerületi önkormányzat jegyzőjénél, a Fővárosi Önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület esetében a fővárosi főjegyzőnél) kell bejelenteni.

  Az önkormányzat nyilvántartásba vétele után kell regisztrálni az NTAK-ba. A nyilvántartásba vételt a 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szabályozza, a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról szóló bejelentés adattartalma e kormányrendelet 1. mellékletében olvasható.

  A nyilvántartásba vételhez a szolgáltatónak nyilatkoznia kell arról, hogy rendelkezik, vagy az adatszolgáltatási kötelezettsége kezdő időpontjában rendelkezni fog az NTAK adatszolgáltatásra képes vendéglátó szoftverrel.

  A nyilvántartásba vételt a 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szabályozza, a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról szóló bejelentés adattartalma e kormányrendelet 1. mellékletében olvasható.

  Igen. A jelenleg hatályos jogszabályok alapján minden, Magyarországon működő vendéglátó üzlet üzemeltetőjének – vagyis annak tulajdonosának vagy bérlőjének − regisztrálnia kell vendéglátó üzletét az NTAK-ba. A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 4. mellékletében meghatározott vendéglátó üzlettípusoknak szükséges regisztrálniuk az NTAK-ba. Adatot azonban csak azok a vendéglátó üzletek küldenek az NTAK-ba, amelyek a pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet hatálya alá tartoznak.

  Amennyiben mozgó vendéglátóhelyi, munkahelyi vagy rendezvényi étkeztetés szolgáltatást nyújt az adott vendéglátó üzlet üzemeltetője, akkor a pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet értelmében nem köteles pénztárgépet használni, de ebben az esetben is regisztrálnia szükséges az NTAK-ba.

  A vendéglátó üzlet NTAK-regisztrációját, valamint a rendszeres és megfelelő adatszolgáltatást az NTAK felé kereskedelmi hatósági jogkörében eljárva, a vendéglátó üzlet címe szerint területileg illetékes jegyző ellenőrzi. A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet alapján a nyilvántartásba vett vendéglátó üzlet NTAK-adatszolgáltatási tevékenységét évente legalább egy alkalommal, hatósági ellenőrzés keretében ellenőrzi. A jegyző értesíti az NTAK üzemeltetőjét azon vendéglátó üzletekről, amelyeknek alkalmaznia kell vendéglátó szoftvert, de azzal nem rendelkeznek, vagy a turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló törvény végrehajtásáról szóló 235/2019. (X. 15.) Korm. rendeletben előírt adatszolgáltatási kötelezettségüket nem.

  Az NTAK-ba a vendéglátó üzlet üzemeltetője regisztrál. Vendéglátó üzlet csak abban az esetben üzemeltethető, ha a területileg illetékes önkormányzat már nyilvántartásba vette, vagyis csak a nyilvántartásba vétel után lehet az NTAK-ba regisztrálni.
  A vendéglátóhely-szolgáltatás megkezdése az önkormányzat nyilvántartásba vételének napján kezdődik.
  A vendéglátóhely-szolgáltatás megkezdése a nyilvántartásba vétel napjától számít. Az NTAK-ba csak azt követően lehet regisztrálni, ha az önkormányzat már nyilvántartásba vette az adott vendéglátó üzletet.
  Úgy kell az NTAK felületén megadni a nyitvatartást, ahogy az önkormányzati nyilvántartásba vételről szóló dokumentumban szerepel. Az NTAK felületén külön A és B hét nyitvartásának rögzítése nem lehetséges, ilyen nyitvatartás esetén az egy-egy napra jutó átlagos nyitvatartási időt szükséges rögzíteni.
  Úgy kell az NTAK felületén megadni a nyitvatartást, ahogy az önkormányzati nyilvántartásba vételről szóló dokumentumban szerepel. Az NTAK felületén van arra lehetőség, hogy akár a hét minden napjára eltérő más nyitvatartást adjunk meg.
  Úgy kell az NTAK felületén megadni a nyitvatartást, ahogy az önkormányzati nyilvántartásba vételről szóló dokumentumban szerepel. Amennyiben nyitvatartási időn túl is vannak még vendégek, az nem befolyásolja sem az előzetesen megadott nyitvatartási időt, sem az adatszolgáltatást. Az sem változtat az NTAK regisztráció során megadott, és az önkormányzat által kiadott nyilvántartásba vételi dokumentum adattartalmán, ha egy vendéglátó üzletnek esetleg hamarabb be kell zárnia (pl. technikai okok miatt), vagy tovább nyitvatart.
  Statisztikai célból szükséges rögzíteni ezeket az adatokat. A Magyar Turisztikai Ügynökség célja, hogy minél pontosabb statisztikai kimutatásokat tudjon szolgáltatni az érintett feleknek, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a valóságnak megfelelő adatokat kapjon a vendéglátó üzletek szolgáltatásairól és működéséről. Ezek az információk pl. a heti nyitvatartás is hozzájárulnak ahhoz, hogy minél átfogóbb statisztikák és pontosabb elemzések készülhessenek a szektorról.
  A 12 óránál tovább nyitvatartó vendéglátó üzleteket szükséges egésznapos nyitvatartásúnak regisztrálni az NTAK-ban. Az NTAK-ban regisztrált nyitvatartásnak minden esetben meg kell egyeznie az önkormányzat által kiadott nyilvántartási dokumentumban szerepelő adatokkal.
  Az önkormányzat által kiadott nyilvántartási dokumentumban szerepelő férőhely-adatok alapján kell ezt az adatot az NTAK-ba rögzíteni.
  Az önkormányzat által kiadott nyilvántartási dokumentumban szerepelő férőhely-adatok alapján kell ezt az adatot az NTAK-ba rögzíteni.
  Helyi termelőnek azt tekintjük, aki a termelés/feldolgozás helyszínétől légvonalban számítva kb. 40 km-es sugarú körön belül végez termelői tevékenységet.
  A mennyiség minden esetben az értékesítéskor megadott mennyiséget jelenti. Kávéfélék esetében a mennyiségi egységet darabszámként kell megadni, így nem szükséges lemérni az űrtartalmat. Az űrtartalom leginkább a termék elnevezésében lehet segítség, amennyiben a vendéglátó üzlet kis-, közepes és nagy méretű forró italt/kávét is értékesít. Egy koktél esetében a töltőmennyiség, szintén az értékesítéskor megadott összmennyiség, ami lehet liter, deciliter, de akár darab vagy adag is. A koktélokat jellemzően darabáron értékesítik.

  Amennyiben ugyanaz a szolgáltató üzemeltet ugyan azon a címen, vagyis szolgáltatási helyen több vendéglátó üzletet, akkor nem új szolgáltatási helyként kell ezeket rögzíteni az NTAK-ba, hanem a vendeglatas.ntak.hu oldalon az adott szolgáltatási helyhez az ÚJ VENDÉGLÁTÓHELY HOZZÁADÁSA gomb használatával szükséges regisztrálni a vendéglátóhelyeket.

  Amennyiben a szálláshely és a vendéglátó üzlet külön működési engedéllyel rendelkezik, abban az esetben a vendéglátó üzlet NTAK regisztrációra és adatszolgáltatásara köteles. A vendéglátó üzlet szolgáltatóinak az NTAK regisztrációt minden esetben el kell végezni, ha az adott vendéglátó tevékenységet az önkormányzat nyilvántartásba vette – az adatszolgáltatás egyedül a munkahelyi/közétkeztetés, a rendezvényi étkeztetés, és a mozgó vendéglátóhely besorolással rendelkező üzletekre nem vonatkozik. Azokban az esetekben pedig, ahol a vendéglátó üzlet úgy üzemel az adatszolgáltatásra kötelezett szálláshely területén belül, hogy nem rendelkezik külön működési engedéllyel, így a szálláshely működési engedélye a mérvadó, azaz a szálláshely szoftverén keresztül valósul meg az adatszolgáltatás, tehát a vendéglátó üzletnek nem kell külön adatot szolgáltatnia az NTAK-ba.
  A mozgó vendéglátóhely besorolással rendelkező üzletnek csak NTAK regisztrációs kötelezettsége van, így ebben az esetben a legjellemzőbb adatokkal regisztráljon, azaz, ahol leginkább megtalálható, amilyen nyitvatartással leginkább működik, és azzal a névvel, amelyre a tevékenység nyilvántartásba vételi dokumentumát kiállították.
  Az NTAK regisztrációs szám szolgál a vendéglátó üzlet azonosítására.
  A vendéglátó üzlet típusát az NTAK-ban nem lehet módosítani. Ilyen esetben a rosszul rögzített vendéglátó üzletet törölni kell, majd a megfelelő adatokkal kell újra rögzíteni a vendeglatas.ntak.hu oldalon.

  A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 4. számú melléklete alapján a mozgó a vendéglátóhely fő terméktípusai: melegétel/hidegétel, kávéital, alkoholmentes és szeszes ital.

  Ha a szolgáltató egy vendéglátó üzletet üzemeltet és megszűnik a vendéglátó üzlet tevékenysége, akkor a területileg illetékes önkormányzat jegyzőjénél kell ezt bejelenteni. A jegyző a megfelelő eljárás lefolytatását követően kiállít egy dokumentumot arról, hogy törli az adott vendéglátó üzletet a nyilvántartásából. Ezen dokumentum birtokában a szolgáltatónak törölnie kell a vendéglátó üzletet az NTAK-ból. Amennyiben ezt nem teszi meg 8 napon belül a szolgáltató, úgy központilag törlik a NTAK regisztrációját, azaz nemcsak a vendéglátó üzletet, hanem a szolgáltatási helyet is törlik az NTAK-ból, így nem fogja többé elérni a felületet és nem fog tudni bejelentkezni az NTAK fiókjába. Fontos megjegyezni mielőtt megszünteti vállalkozását, azt megelőzően feltétlenül lépjen be az NTAK, illetve a VENDÉGEM Vendéglátás felületére (amennyiben az ingyenes VENDÉGEM Vendéglátás szoftvert használja) és az esetleges el nem végzett műveleteit végezze el, zárja le. Fontos, hogy ne maradjon semmi sem függőben, hiszen amint életbe lép a vállalkozása megszüntetését jóváhagyó határozat, a néhány napos átfutást követően már egyik rendszerbe sem fog tudni bejelentkezni. Ha a szolgáltató több vendéglátó üzletet üzemeltet, és csak az az egyik vendéglátó üzlet tevékenységét szünteti meg, akkor szintén a fent leírt módon kell eljárnia és csak az adott vendéglátó üzletét kell kitörölnie az NTAK-ból.

  Az adatszolgáltatásra kizárólag az NTAK-kal kommunikálni képes, az MTÜ által kiállított Igazolással rendelkező vendéglátó szoftverek használhatók. Az MTÜ a vendéglátó üzletek üzemeltetői számára korlátozás nélkül, ingyenes vendéglátó szoftvert is biztosít, amelyen keresztül minden szükséges adminisztrációs teendő, és a napi NTAK-adatszolgáltatás is könnyen és gyorsan teljesíthető. Az NTAK által kiállított Igazolással rendelkező, adatszolgáltatásra képes szoftverek aktuális listája az info.ntak.hu/vendeglatas oldalon található.

  Azért, hogy rendelkezésre álljon egy egységes, pontos és naprakész, digitális nyilvántartás minden hazai vendéglátó üzletről. Ez hosszú távon elengedhetetlen feltétele a célzott és releváns ágazati fejlesztési, támogatási döntéseknek, az adatvezérelt ágazatirányításnak.

  Az adatszolgáltatásra kizárólag az NTAK-kal kommunikálni képes, az MTÜ által kiállított Igazolással rendelkező vendéglátó szoftverek használhatók. Az NTAK által kiállított Igazolással rendelkező, adatszolgáltatásra képes szoftverek aktuális listája az info.ntak.hu/vendeglatas oldalon található.

  Mivel az értékesítés és a fogyasztás is megtörtént, a szoftverben rögzíteni szükséges. Az, hogy a rendelés ellenértéke nem folyt be a szolgáltatóhoz, az a vendéglátó üzlet statisztikai adatai szempontjából nem releváns adat. Fizetési módhoz az EGYÉB választható.
  Ha a teljes árú terméket rögzítették a szoftverbe, és fizetéskor vonják le az ár egy bizonyos részét, akkor a kedvezmény fizettetéskor rögzítendő. Ha új, csökkentett árú terméket rögzítettek a szoftverbe, akkor ezt kell kiválasztani és a rendeléshez rögzíteni. A kedvezmények az NTAK számára beküldendő adatok.

  Vendéglátó üzletet csak a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 4. számú mellékletében meghatározott üzlettípus szerint lehet regisztrálni az NTAK-ba. Amennyiben változik a vendéglátó üzlet típusa, abban ez esetben azt először az illetékes önkormányzat jegyzőjének szükséges bejelenteni, majd az újonnan kiállított nyilvántartásba vételi dokumentum alapján újra regisztrálni kell az NTAK-ba. Fontos, hogy az önkormányzat által kiállított nyilvántartásba vételi dokumentum, valamint az NTAK regisztrációs adatai minden tekintetben megegyezzenek. Az új regisztrációt követően a korábbi, immár helytelen adatokkal regisztrált vendéglátó üzletet törölni kell az NTAK-ból.

  Amennyiben az üzemeltetőnek vendéglátás engedélye van zenés-táncos szórakozóhelyre és a vendég egy bizonyos összegért vásárol belépőjegyet/italjegyet, amelynek az árát teljes mértékben lefogyaszthatja, akkor azt (alkoholos) italcsomagként kell rögzíteni a vendéglátó szoftverbe. Ebben az esetben italcsomagot vásárol a vendég. Az adatszolgáltatás szempontjából az nem számít, hogy ez egyben a belépés feltétele is. Az értékesített italcsomagból többféle árkategória is felvihető a vendéglátó szoftverbe (pl.: ha óránként változik a belépő ára), azaz a szolgáltató a saját üzletpolitikájának megfelelően értékesítheti a termékeit a vendégeknek.
  A VENDÉGEM VENDÉGLÁTÁS ingyenes szoftverben lehetőség van a fizetőeszköz cseréjére, mindaddig, amíg a rendelés nyitva van és nem fizette ki az összeget a vásárló.
  A jogszabály jelenleg nem írja elő, hogy a vendéglátó üzleteknek fel kell tüntetniük az NTAK regisztrációs számukat felületeiken.
  A nyitvatartási idő megadására két lehetőség közül választhat a regisztráció során. Ha egész évben nyitva van, akkor az „Egész évben” opciót válassza, ha pedig csak szezonálisan tart nyitva akkor a „Szezonálisan” opciót jelölje meg válaszként a „Mikor van nyitva?” kérdésre. Az „Új nyitvatartás” gombbal tudja felvenni a nyitvatartási időszakot, úgy, hogy a naptár ikonra kattint és kiválasztja az időszak kezdő és befejező dátumát. Több nyitvatartási időszak is rögzíthető. Amennyiben új nyitvatartási sort vett fel, kérjük ügyeljen arra, hogy az ne maradjon üresen. Ha a vendéglátó üzlet zárva van, akkor is kötelező az NTAK felé az adatszolgáltatás. Fontos, hogy az NTAK-ban regisztrált nyitvatartásnak minden esetben meg kell egyeznie az önkormányzat által kiadott nyilvántartási (működési) engedélyben szerepelő adatokkal.

  Ebben az esetben a szálláshelykezelő szoftverben kell vezetni az egyes, vendéglátáshoz kapcsolódó tételeket. Így a vendéglátásra vonatkozó adatok a szálláshelykezelő szoftveren keresztül érkeznek be az NTAK-ba összesített adatként a szállásdíj melletti egyéb bevételként. A vendéglátó szoftverbe ezek a tételek nem kerülnek be.

  Ha a szállodának az a működési gyakorlata, hogy ezeket a tételeket is felütik a vendéglátó szoftverbe, akkor természetesen onnan IS be lehet küldeni őket, SZOBAHITEL fizetési móddal. A szálláshelykezelő szoftverből tehát mindenképpen be kell küldeni, az vendéglátó szoftverből pedig beküldhetőek ezek az adatok. A statisztikákban az adat nem duplikálódik, mert lekérdezéskor ez kiszűrhető.

  Ebben az esetben a szálláshely szálláshelykezelő szoftveréből beküldi a szállásdíjhoz tartozó étkezések díját és ezzel együtt a másik jogi személy által működtetett vendéglátó üzlet ugyanúgy beüti ezeket a tételeket a vendéglátó szoftverébe. Ezt megteheti részletesen, vagy ételcsomag-italcsomag bontásban, és fizetési módként a SZOBAHITELT adja meg. Ebből tudható, hogy az adott tétel egy bizonyos szálláshelykezelő szoftverben, a szállásdíj bevételekkel együtt is beérkezik. A statisztikákban az adat nem duplikálódik, mert lekérdezéskor ez kiszűrhető.
  Ha a vendég a fogyasztását rögtön rendezi, akkor a vendéglátó üzlet az adott fogyasztást rögzíti vendéglátó szoftverébe, és onnan küldi be az NTAK-ba. Ha a vendég szobahitellel rendezi a fogyasztást, akkor az átkerül a szálláshelykezelő szoftverbe is, majd onnan kerül tovább az NTAK-ba. A statisztikákban az adat nem duplikálódik, mert lekérdezéskor ez kiszűrhető.
  Ebben az esetben a vendéglátó üzlet az adott fogyasztást rögzíti a vendéglátó szoftverébe, és onnan küldi be az NTAK-ba azzal a fizetési móddal, ahogyan a vendég fizet (készpénz, bankkártya, SZÉP Kártya), de semmiképpen sem szobahitellel, mivel nem a szálláshely által üzemeltetett vendéglátó üzlet adatküldéséről van szó.
  Ebben az esetben a vendéglátó üzlet az adott fogasztást rögzíti a vendéglátó szoftverébe, és onnan küldi be az NTAK-ba azzal a fizetési móddal, ahogyan a vendég fizet (készpénz, bankkártya, SZÉP Kártya), de semmiképpen sem szobahitellel.
  • amennyiben a már használatban lévő szálláshelykezelő szoftverét egy olyan szoftvergyártó biztosítja, amely forgalmaz vendéglátó szoftvert is, akkor választhatják ennek a gyártónak a vendéglátó szoftver modulját is.
  • a vendéglátás adatok beküldésére – meglévő szálláshelykezelő szoftvere mellett – más egyéb, a piacon elérhető, NTAK adatszolgáltatásra alkalmas, vendéglátó szoftvert is használhat, amelyek mindig aktuális listája megtekinthető az https://info.ntak.hu/vendeglatas#szoftverek oldalon;
  • a vendéglátás adatok beküldésére – meglévő szálláshelykezelő szoftvere mellett – használhatja az MTÜ által biztosított ingyenes VENDÉGEM Vendéglátás szoftvert is.

  Fontos megjegyezni, hogy az NTAK adatszolgáltatás teljesítéshez egyidejűleg akár több vendéglátó szoftver is használható azok közül, amelyik rendelkezik az NTAK igazolással.

  A vendéglátó szoftverek negatív előjelű tételek adatait is továbbíthatják az NTAK felé, így a többi tétel mellett a visszáru is rögzíthető azokban.
  A gyűjtőszámlára (hitelre) történő fogyasztások esetében az egyes rendelések valós idejű teljesülésekor szükséges az adatot beküldeni az NTAK-ba – függetlenül attól, hogy a fizetés egy későbbi időpontban történik meg. Ebben az esetben az EGYÉB értéket kell megadni fizetési módként a vendéglátó szoftverben.
  Abban az esetben, ha a fogyasztás értékét a szolgáltató a szálláshelykezelő szoftverébe rögzíti és a vendég a szállásdíjjal együtt rendezi, akkor az étterem vendéglátó szoftverében a SZOBAHITEL fizetési módot kell alkalmazni. Ha a fogyasztást nem rögzítik szobához a szálloda szálláshelykezelő szoftverében, de a fogyasztáshoz képest később rendezi a vendég számlát, akkor az étterem vendéglátó szoftverében az EGYÉB fizetési módot kell alkalmazni az NTAK adatküldés teljesítéséhez.
  A VOUCHER fizetési mód az egyéni pénzhelyettesítő fizetési eszközöket foglalja magában. A VOUCHER megváltásáról nem kell adatot szolgáltatni az NTAK felé – mivel a legtöbb esetben ez egy fizetőeszköz cserének minősül, így ekkor még nincs hozzá tartozó turisztikailag releváns tranzakció. A beváltott VOUCHER-t az adott tranzakció/rendelés teljesítésekor a fizetési módok között kell feltüntetni a megfelelő értékben.
  A munkahelyi/közétkeztetés, vagy rendezvényi étkeztetés, vagy mozgó vendéglátóhely besorolással rendelkező szolgáltatónak regisztrálni kell, de adatot nem kötelező szolgáltatnia az NTAK-ba. Amennyiben a szolgáltató vendéglátásból származó előző éves nettó árbevétele 12 és 50 millió forint közé esik és úgy dönt, hogy mégis küld be vendéglátó szoftveren keresztül adatot az NTAK-ba, úgy lehetősége van kiválasztani és használni egy vendéglátó üzletben az ingyenes VENDÉGEM Vendéglátás szoftvert. Ha pedig már a szolgáltató korábban elvégezte az NTAK regisztrációt és kiválasztotta az ingyenes VENDÉGEM Vendéglátás szoftvert, úgy továbbra is jogosult lesz azt használni egy vendéglátó üzletben, hiszen az árbevétele alapján megfelel az erre vonatkozó 2016. évi CLVI. törvény 9/G § (2) bekezdésében leírtaknak. Fontos, hogy a 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendeletben meghatározott 11 üzlettípus mindegyike használhatja az ingyenes VENDÉGEM Vendéglátás szoftvert egy vendéglátó üzletben, amennyiben 12 és 50 millió forint között van az előző évi nettó árbevétele.
  Az NTAK adatszolgáltatók körét a nyilvántartásba vételi engedély határozza meg. Tehát ha egy szállásadó rendelkezik olyan nyilvántartásba vételi engedéllyel, amely alapján vendéglátó üzletet üzemeltet és beletartozik a jogszabályban (2016. évi CLVI. törvény) meghatározott NTAK adatszolgáltatói körbe, akkor a vendéglátás tevékenységéről is adatot kell küldeni az NTAK-ba. Fontos, hogy a vendéglátó üzletek esetében az NTAK adatszolgáltatási kötelezettséget az előző lezárt üzleti év nettó árbevétele határozza meg. Ha egy vendáglátó üzletben a vendéglátás tevékenységből származó előző lezárt üzleti év nettó árbevétele meghaladta a 12 millió forintot, akkor adatszolgáltatásra kötelezett. Amennyiben a szálláshely-szolgáltató nem rendelkezik ilyen nyilvántartásba vételi engedéllyel, úgy nincs további adatszolgáltatási kötelezettsége vendéglátás tevékenységére vonatkozóan.
  A falusi vendégasztal szolgáltatás nem tartozik a vendéglátó üzletek típusai közé, ezért az ilyen szolgáltatást nyújtó szálláshelynek az NTAK vendéglátás moduljába sem regisztrációs sem adatszolgáltatási kötelezettsége nincs.