2023.05.16

Csak 8 egyszerű lépés a letöltéstől a napi zárásig – Felejtse el a kockás füzetet, élvezze a digitális üzletvitel előnyeit a VENDÉGEM Vendéglátás szoftverrel!

Az ingyenes VENDÉGEM Vendéglátás szoftver számos vendéglátó szolgáltatónak nagy lendületet adhat a digitális átállásban.

A program amellett, hogy automatikusan továbbítja a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felé a statisztikai, forgalmi adatokat, az alapvető értékesítési funkciókat is ellátja. Az eddigi papíralapú működés helyett a szoftver segítségével egyszerűbben és hatékonyabban lesznek nyomon követhetők a folyamatai. Ezenfelül a vendéglátó üzleteknek – a szálláshelyekhez hasonlóan ­– a jövőben ugyanúgy elérhetővé válik az statisztikai adatok visszamutató felülete az NTAK-ban, amely jelentősen segíti ezen vállalkozásokat az adatalapú tervezésben és a megfelelő üzleti stratégia kialakításában. Nem utolsó sorban az NTAK adatszolgáltatás a gazdaság fehérítéséhez is hozzájárul.

A szoftver kezelése könnyen elsajátítható, ehhez pedig segítséget jelentenek az e-tananyagok, felhasználó kézikönyvek és oktatóvideók. Tekintse meg az info.vendegem.hu/vendeglatas/videok oldalon található videókat, és ismerje meg kényelmesen a szoftver működését!

A videók nyolc lépésben vezetik végig az alapbeállításoktól a termék létrehozásán és az értékesítésen át egészen a napi zárásig:

  • Bevezetés
  • Belépés, jogosultságok, felhasználók kezelése
  • Üzletmenet beállítások
  • Termékek létrehozása
  • Értékesítés
  • Fizetés
  • Pénzmozgás bizonylatok és pénztárállapot
  • Napi zárás

Továbbá a VENDÉGEM Vendéglátás mobilalkalmazás használatáról is készült egy külön oktatóanyag, hiszen fontos, hogy a felhasználók bármilyen eszközön elérjék és elvégezhessék a szükséges napi adminisztrációt.

Látogasson el az info.vendegem.hu oldalra, ahol a videókon kívül további tájékoztató anyagokat is talál a segédletek menüpontban.

További hírek

2024.04.23.

Újabb jelentős kormányzati segítség a turizmusnak

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a szolgáltatók javaslata alapján a Magyar Kormány újabb, 15 milliárd forintos keretösszegű, A turizmus fejlesztését és versenyképességének erősítését célzó ágazati támogatási program indításáról határozott. A korábbi sikeres pályázatokra építve ismét vissza nem térítendő támogatást hívhatnak le egyes területek.

RÉSZLETEK
2024.01.25.

Több mint egymillió plusz vendégéjszakával zárta a magyar turizmus 2023-at

2023-ban nemcsak a 2022-es év eredményeit szárnyalta túl a turizmus, de elérte, sőt olykor meg is haladta a 2019-es rekordévi számokat is – hangzott el az előzetes adatok alapján tartott évértékelő sajtótájékoztatón. Tavaly közel 16 millió turista több mint 41 millió vendégéjszakát töltött hazánkban, a szálláshelyek és a vendéglátás bevételei pedig kétszámjegyű, infláció feletti mértékben növekedtek.

RÉSZLETEK
2022.02.09.

Tízből hét éjszakát vidéken töltöttek tavaly a vendégek

Tavaly a turisztikai térségek 2,8 milliós nemzetközi forgalma 3 százalékkal múlta felül a 2019. évi értéket, míg a 19,3 millió belföldi éjszakával gyakorlatilag megismételte azt. A Balaton után a Mátra-Bükk, Budapest környéke, Debrecen és térsége, valamint Tokaj és Nyíregyháza voltak a legnépszerűbb térségek a belföldiek körében.

RÉSZLETEK