MEGÚJUL AZ INGYENES SZOFTVER: ITT A VENDÉGEM ALKALMAZÁS

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ 2019-es indulása gyökeres változást hozott a turisztikai szektor digitalizációjában. A Magyar Turisztikai Ügynökség által ingyenesen biztosított Az Én Vendégszobám alkalmazás használatával alig pár hónap alatt több mint 29.000 szálláshely-szolgáltató lépett be a digitális vendégkezelés világába, és teljesíti napi elektronikus adatszolgáltatási kötelezettségét is. A felhasználói visszajelzések és a turisztikai szakmát érintő új kihívásokhoz igazodva a szoftver fejlesztése egy újabb mérföldkőhöz érkezik a modernitás és a megújulás útján. 2020. szeptember 1-jétől az Én Vendégszobám egyszerűsített vendégnyilvántartó alkalmazás VENDÉGEM néven működik tovább.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) eddigi legátfogóbb fejlesztése a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK), amely megalkotásakor az egyik fő cél az volt, hogy a szálláshely szektor versenyképességét növelje a digitalizáción keresztül. Az MTÜ a maximum 8 szobával és bennük összesen 16 férőhellyel rendelkező szálláshelyek számára ingyenes vendégnyilvántartó alkalmazást is biztosít. Az Én Vendégszobám szoftver a vendégadatok és a foglalások kezelésére, egyúttal a napi NTAK-adatszolgáltatás teljesítésére is képes.

Az Én Vendégszobám alkalmazás 2020. szeptember 1-jétől VENDÉGEM néven működik tovább.

Az új névre való áttérés egyszerű és zökkenőmentes. A régi oldal automatikusan továbbküldi a felhasználót az új oldalra, a vendegem.hu-ra. Belépni ugyanazzal a felhasználó névvel és jelszóval lehet, mint korábban, és minden, eddig rögzített adat továbbra is elérhető marad, a megszokott funkciók változatlanul működnek tovább.

A név változásával együtt megújul az alkalmazás információs oldala és teljes arculata is. Az info.vendegem.huoldal fiatalos lendülettel és áttekinthető tartalommal várja az érdeklődőket. A VENDÉGEM névre való átállással kapcsolatban is az Ügyfélszolgálat fogadja a megkereséseket a hét minden napján, 0-24 óra között, a 06-1-550-1855-ös telefonszámon, valamint a turisztika@1818.hu e-mail címen.