2020.06.08.

Magánszálláshelye van? Ismerje meg az ingyenes szoftver használatát!

A Magyar Turisztikai Ügynökség az Én Vendégszobám Alkalmazást választó szálláshely-szolgáltatóknak június 15–23. között online oktatást szervez, amelynek keretében lehetőség nyílik az ismeretek bővítésére, elmélyítésére.

Magánszálláshelye van? Ismerje meg az ingyenes szoftver használatát!

A kétórás oktatáson a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Egy szálláshelytől több fő is részt vehet a képzésen, az oktatásra többször is lehet jelentkezni. Egy oktatási időpontra maximum 250 fő tud regisztrálni. A jelentkezési határidő június 11.

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2019-ben indította útjára a turizmus eddigi legjelentősebb és legátfogóbb informatikai fejlesztését, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központot. Az új rendszer bevezetésével minden szálláshelynek digitálisan, szálláshelykezelő szoftver használatával kell teljesítenie a törvényben előírt napi adatszolgáltatási kötelezettségét.

Az ügynökség a digitális adatszolgáltatáshoz fejlesztette ki az ingyenesen használható szoftvert, az Én Vendégszobám alkalmazást, a legfeljebb 8 szobával és pótágyakkal együtt összesen legfeljebb 16 férőhellyel rendelkező szálláshelyek számára. Az alkalmazást jelenleg mintegy 25 000 szálláshely használja. Használatának megkönnyítéséhez az MTÜ a – kézikönyvek és oktatóvideók mellett – a most induló online oktatással is támogatást nyújt.

A jelentkezők az evaroadshow.hu honlapon kiválaszthatják a megfelelő időpontot, és az adatok megadásával egyszerűen regisztrálhatnak a képzésre. Az e-mail cím megadása azért szükséges, mert erre a címre kapja majd meg mindenki az online oktatás eléréséhez szükséges linket és minden egyéb hasznos információt.

Az online képzéshez asztali számítógép vagy laptop, és legalább 5 Mbit/s-os sávszélességgű internetelérés szükséges. További információk az evaroadshow.hu honlapon található, ahol az oktatóvideók is elérhetők, a gyakran ismételt kérdések közé pedig folyamatosan kerülnek fel az oktatáson felmerülő kérdések, felvetések.

 

További hírek

2024.01.25.

Több mint egymillió plusz vendégéjszakával zárta a magyar turizmus 2023-at

2023-ban nemcsak a 2022-es év eredményeit szárnyalta túl a turizmus, de elérte, sőt olykor meg is haladta a 2019-es rekordévi számokat is – hangzott el az előzetes adatok alapján tartott évértékelő sajtótájékoztatón. Tavaly közel 16 millió turista több mint 41 millió vendégéjszakát töltött hazánkban, a szálláshelyek és a vendéglátás bevételei pedig kétszámjegyű, infláció feletti mértékben növekedtek.

RÉSZLETEK
2022.02.09.

Tízből hét éjszakát vidéken töltöttek tavaly a vendégek

Tavaly a turisztikai térségek 2,8 milliós nemzetközi forgalma 3 százalékkal múlta felül a 2019. évi értéket, míg a 19,3 millió belföldi éjszakával gyakorlatilag megismételte azt. A Balaton után a Mátra-Bükk, Budapest környéke, Debrecen és térsége, valamint Tokaj és Nyíregyháza voltak a legnépszerűbb térségek a belföldiek körében.

RÉSZLETEK
2023.12.11.

Tovább bővül az NTAK adatszolgáltatók köre

2024. január 1-től hazánk összes, 12 és 100 millió forint közötti nettó árbevételt elért vendéglátó üzlete és jeggyel látogatható turisztikai attrakciója megkezdi az adatszolgáltatást a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK).

RÉSZLETEK