2020.06.08.

Magánszálláshelye van? Ismerje meg az ingyenes szoftver használatát!

A Magyar Turisztikai Ügynökség az Én Vendégszobám Alkalmazást választó szálláshely-szolgáltatóknak június 15–23. között online oktatást szervez, amelynek keretében lehetőség nyílik az ismeretek bővítésére, elmélyítésére.

Magánszálláshelye van? Ismerje meg az ingyenes szoftver használatát!

A kétórás oktatáson a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Egy szálláshelytől több fő is részt vehet a képzésen, az oktatásra többször is lehet jelentkezni. Egy oktatási időpontra maximum 250 fő tud regisztrálni. A jelentkezési határidő június 11.

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2019-ben indította útjára a turizmus eddigi legjelentősebb és legátfogóbb informatikai fejlesztését, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központot. Az új rendszer bevezetésével minden szálláshelynek digitálisan, szálláshelykezelő szoftver használatával kell teljesítenie a törvényben előírt napi adatszolgáltatási kötelezettségét.

Az ügynökség a digitális adatszolgáltatáshoz fejlesztette ki az ingyenesen használható szoftvert, az Én Vendégszobám alkalmazást, a legfeljebb 8 szobával és pótágyakkal együtt összesen legfeljebb 16 férőhellyel rendelkező szálláshelyek számára. Az alkalmazást jelenleg mintegy 25 000 szálláshely használja. Használatának megkönnyítéséhez az MTÜ a – kézikönyvek és oktatóvideók mellett – a most induló online oktatással is támogatást nyújt.

A jelentkezők az evaroadshow.hu honlapon kiválaszthatják a megfelelő időpontot, és az adatok megadásával egyszerűen regisztrálhatnak a képzésre. Az e-mail cím megadása azért szükséges, mert erre a címre kapja majd meg mindenki az online oktatás eléréséhez szükséges linket és minden egyéb hasznos információt.

Az online képzéshez asztali számítógép vagy laptop, és legalább 5 Mbit/s-os sávszélességgű internetelérés szükséges. További információk az evaroadshow.hu honlapon található, ahol az oktatóvideók is elérhetők, a gyakran ismételt kérdések közé pedig folyamatosan kerülnek fel az oktatáson felmerülő kérdések, felvetések.

 

További hírek

2021.05.01.

Újraindul a turizmus Magyarországon

Átlépte a négymillió főt a beoltottak száma, ezért szombattól a védettségi igazolvánnyal újra elérhetők a szolgáltatások és országszerte nyitnak a szálláshelyek, a fürdők, az éttermek belső terei. Magyarország a többi uniós tagállamhoz képest csaknem kétszeres sebességgel halad az oltásokkal, így a harmadik járványhullám miatt november óta veszteglő turizmus szereplői a teraszok nyitása után megkezdhetik az újraindulást, amit egy újabb, rekordforgalmat hozó nyár követhet belföldön.

RÉSZLETEK
2021.05.01.

Jogértelmezés a turizmus újraindításához

Magyarország nemzetközi összehasonlításban is élenjáró oltási programja lehetővé tette az ország turizmusának újraindítását. A vírus elleni védekezés a 4 millió beoltott elérésével új szakaszába lépett, új szabályok és intézkedések léptek életbe. Fontos azonban, hogy a vírus még velünk van. Az alábbiakban összegyűjtöttünk a biztoságos újrainduláshoz szükséges szabályokat és ajánlásokat.

RÉSZLETEK
2021.02.22.

NTAK: a magyarok intenzíven tervezik utazásaikat

Napról napra nő a foglalások száma a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján. A foglalások azt mutatják, hogy a legnépszerűbb időszak a közelgő húsvéti szünet, de az elmúlt hetekben elkezdődött a májusi és a nyári előfoglalási hullám is, ezekre a hónapokra a szállásadók egyre több foglalást rögzítenek.

RÉSZLETEK