2020.12.30.

Rendeld házhoz kedvenc ételeidet!

Az éttermeket segíti a Magyar Turisztikai Ügynökség új kampánya

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség a járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóipart segíti új kampányával, amelyben arra buzdít: aki teheti, támogassa a magyar gasztronómiát és vendéglátást azzal, hogy házhoz rendel az éttermekből. Ezzel mindenki segítheti az iparágat abban, hogy talpon maradhasson a jelenlegi nehéz helyzetben, és a vendéglátóhelyek a koronavírus járvány elmúltával újra ki tudjanak nyitni.

Sok minden hiányzott az elmúlt hónapokból, az éttermeknek pedig fájóan hiányoznak a vendégek. Ezért a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) most őket segíti új kampányával, amelyben azt üzeni: ha kitartunk kedvenc helyeink mellett és a házhoz szállítást választjuk, lehetőségeinkhez mérten mi is hozzájárulhatunk az egész magyar gasztronómiai szektor boldogulásához. Az éttermek ugyanis, bár vendégeket most nem fogadhatnak, továbbra is várják a rendeléseket, jobban, mint valaha, hogy aztán a járvány elmúltával újra találkozhassunk.

Az MTÜ már a tavaszi első hullám idején is folytatott kampányt annak érdekében, hogy a nehéz helyzetbe került vendéglátóipart segítse, majd novemberben, a második hullám alatt újra az egyik kiemelt üzenet volt az, hogy segítsük a rendelésekkel az éttermeket. A december 28-án indult új kampány is erre buzdít, a most elkészült kisfilmmel pedig az online felületeken, közösségi médiában és a televíziók képernyőjén is találkozhatnak a nézők a kampánnyal, a tervek szerint egészen január végéig.

Mutassuk meg újra, hogy vigyázni egymásra sokféleképpen lehet: az életet és a gazdaságot védelmező, létfontosságú szabályok betartásával, a vírus által veszélyeztettek védelmével, vagy éppen azzal, hogy a legnagyobb bajba került szektort, és a benne dolgozókat támogatjuk valamilyen módon. Tegyünk közösen azért, hogy a járvány elmúltával is kinyithassanak kedvenc helyeink, és újra a megszokott módon élvezhessünk az együtt töltött időt!

További hírek

2021.01.11.

Évindító videóüzenet Guller Zoltán vezérigazgatótól

A vírus nem mindennapi helyzetet teremtett, de reményeink szerint áprilisban elindulhat az újranyitás. Jelen helyzetben alapvető cél, hogy akkor felkészülten várjuk majd a turistákat, minél többen folytathassák tevékenységüket - fogalmaz évindító videóüzenetében Guller Zoltán vezérigazgató.

RÉSZLETEK
2020.12.31.

Meghosszabbított adókedvezmények a turisztikai ágazatnak

A Kormány döntése értelmében január 1-jétől a veszélyhelyzet végéig továbbra sem kell a szolgáltatóknak turizmusfejlesztési hozzájárulást és idegenforgalmi adót fizetniük. Az intézkedések meghosszabbításával a cél továbbra is a szektor terheinek könnyítése a járványhelyzet idején.

RÉSZLETEK
2020.12.31.

Érkezik az elmaradt foglalások után járó kormányzati támogatás

Több milliárd forint támogatást kapnak a szálláshelyek az elmaradt foglalásaik után. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) felületén 2020. december 25-ig nyújthatták be kérelmüket a szálláshely-szolgáltatók a kieső bevételeik részleges megtérítésére. A kompenzációt ezekben az órákban folyósítja a Magyar Turisztikai Ügynökség, a támogatás célja és feltétele a munkahelyek megtartása.

RÉSZLETEK