ntak logo

Elindult az egyéb szálláshelyek regisztrációja az NTAK-ban

December 1-jével elindult az egyéb szálláshelyek csatlakozása az NTAK rendszeréhez. A 235/2019. (X. 15.) Korm. rendelet 16. §, valamint a 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet 4. § (3)-(6a) bekezdése alapján a kempingeknek, üdülőháztelepeknek, közösségi szálláshelyeknek, egyéb szálláshelyeknek és magán szálláshelyeknek 2019. december 31-ig szükséges regisztrálniuk az NTAK-ba, majd ezt követően folyamatosan eleget tenni a jogszabályban meghatározott adatszolgáltatási kötelezettségnek.

Amennyiben fentiekkel kapcsolatban kérdése van, kérjük, érdeklődjön az alábbi elérhetőségek egyikén:

Ha technikai segítségre van szüksége a regisztrációval, vagy a szálláshelykezelő szoftverekkel kapcsolatban, hívja a (06 1) 550 1855-as telefonszámot hétfőtől vasárnapig 0-24 óra között, vagy írjon az turisztika@1818.hu e-mail címre.

Amennyiben a regisztrációhoz személyesen szeretne segítséget kérni, javasoljuk, keresse fel az Önhöz legközelebb eső Tourinform irodát, ahol nyitvatartási időben készséggel segítenek a regisztrációban.

Hírek

Júliusi adatok az NTAK-ból: rekordot döntöttünk
2020 júliusában kiemelkedő eredményt ért el a hazai turisztikai ágazat. Bár márciusban úgy tűnt, hogy a világjárvány elmossa az idei szezont, a belföldi promóciók meghozták eredményüket, a magyarok itthon maradtak és hazai szálláshelyeket kerestek fel.
Júniusi adatok: folyamatosan erősödik a szezon
A gyors és összehangolt kormányzati intézkedéseknek köszönhetően májusban elindult a belföldi turisztikai szezon, amely júniusban további erősödést mutatott.
Magánszálláshelye van? Ismerje meg az ingyenes szoftver használatát!
A Magyar Turisztikai Ügynökség az Én Vendégszobám Alkalmazást választó szálláshely-szolgáltatóknak június 15–23. között online oktatást szervez, amelynek keretében lehetőség nyílik az ismeretek bővítésére, elmélyítésére.